Varteksovci odlični na prvenstvu Hrvatske

KKK Varteks

29. 06. 2020.

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na dvodnevnom prvenstvu Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama za kadete, juniore i seniore koje se održalo na drenažnom kanalu HE Dubrava. Nastupilo je 70 posada iz hrvatskih klubova, a prvog dana natjecanja održano je natjecanje u spust sprintu.

U sprintu kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) pobijedio je Jan Petrić, Luka Vrbanec bio je treći, Filip Staneković 6., Marko Staneković 7., a Lovro Kukec 10. Kod juniora u K-1 pobijedio je Roko Bengeri, Nikola Novosel bio je treći, Matija Fic 4., a David Šestak 7. U kanu jednosjedu (C-1) kod juniora prvo mjesto osvojio je Roko Bengeri. U K-1 kod juniorki pobijedila je Klara Dvorski, a Helena Strnišćak bila je druga. Klara Dvorski pobijedila je i u seniorskoj konkurenciji kajaka, dok je Katja Bengeri bila druga. Katja Bengeri nastupila je i pobijedila u kanu jednosjedu kod seniorki. U kajaku kod seniora Damian Kukec bio je 5, a Michel Ivić 9. U konkurenciji kanu dvosjeda kod seniora posada Roko Bengeri i Nikola Novosel osvojila je drugo mjesto.

U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 kadeti Jan Petrić, Luka Vrbanec i Filip Staneković bili su prvi, kao i juniori Roko Bengeri, Matija Fic i David Šestak, a seniorska ekipa u sastavu Damian Kukec, Roko Bengeri i Nikola Novosel bila je druga. Varaždinci su nastupili i u kanu jednosjedu gdje je ekipa 3xC1 seniori u sastavu Katja Bengeri, Roko Bengeri i Nikola Novosel bila treća.

U slalomu održanom u nedjelju kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) Jan Petrić ponovio je rezultat iz sprinta i pobijedio dok je Marko Staneković bio 8. Kod juniora u K-1 Roko Bengeri bio je drugi, Nikola Novosel 5., David Šestak 6., Matija Fic 7., a Alen Ozimec 11. U kanu jednosjedu (C-1) kod juniora prvo mjesto osvojio je Roko Bengeri, a Alen Ozimec bio je 6. U K-1 kod juniorki pobijedila je Helena Strnišćak. Katja Bengeri pobijedila je u kajaku i kanu jednosjedu kod seniorki. U kajaku kod seniora Damian Kukec bio je 4. U konkurenciji mješovitog kanu dvosjeda kod seniora posada Roko i Katja Bengeri osvojila je prvo mjesto.

U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 juniori Roko Bengeri, Nikola Novosel i David Šestak bili su prvi, a Matija Fic, Jan Petrić i Alen Ozimec drugi. Seniorska ekipa u sastavu Katja Bengeri, Roko Bengeri i Nikola Novosel bila je treća. Varaždinci su nastupili i u kanu jednosjedu gdje je ekipa 3xC1 seniori u sastavu Katja Bengeri, Roko Bengeri i Alen Ozimec bila četvrta.

29. 06. 2020.