Varteksova sedmica Dinamu iz Domašinca

Japanac Takatoku u varaždinskom klubu

09. 08. 2017.

U okviru priprema za nastup u Trećoj HNL nogometaši Varteksa gostovali su u međimurskom mjestu Domašincu. Protiv tamošnjeg Dinama, kojeg je u četvrtu HNL Varaždin-Čakovec uveo njihov sadašnji trener Antun Jukić, ostvarili su visoku pobjedu 7:3.
Trostruki strijelac za Varteks bio je Tihomir Šoštarić, dva pogotka dodao je Goran Spasić, a po jedan su postigli Japanac Yuki Takatoku i Robert Malnar. Varteks je nastupio u sastavu: Posavec, Radić, Novoselec, Sušac, Nježić, Malnar, Takatoku, Modrić, Spasić, Šoštarić, Kukec (Šobak, Turković i Kociper).
U subotu, 12. kolovoza, u 17.30 sati, Varteks će na stadionu Sloboda, u okviru 2. kola Kupa ŽNS-a, ugostiti županijskog trećeligaša Udarnika iz Gornjeg Kućana.
A Nogometni klub Varteks polako dobiva internacionalni “štih”. Naime, u svlačionicu ovog trećeligaša sletio je nitko drugi nego Japanac Yukiu Takatoko (22)! Popularni Yuki već je jučer u svojem debiju bio strijelac u utakmici protiv Dinama iz Domašinca. Kako tvrde u klubu radi se o izuzetno brzom i tehnički dobro potkovanom igraču. Na kojoj će ga poziciji koristiti trener Antun Jukić to će se još vidjeti. Prema dostupnim podacima ovaj Japanac je u Varteks došao navodno iz crnogorskog drugligaša Cetinja, a njegov nogometni put počeo je u Yokohami, nastavio se u Hosei University gdje je i studirao. U svakom slučaju bit će prava atrakcija na trećeligaškim terenima. Suigrači su ga dobro prihvatili, a u White Stonese ne treba ni sumnjati.

09. 08. 2017.