Varteks osvojio veliki bod protiv lidera prvenstva

Varteks - Osijek II 1:1

11. 04. 2018.

U zaostaloj utakmici 19. kola Treće HNL istok Varteks je napravio prvorazredno iznenađenje i s liderom prvenstva, drugom momčadi Osijeka, odigrao 1:1.
Osječani su bili apsolutno bolji tijekom cijele utakmice. Imali su ogroman posjed lopte, ali što im to vrijedi kada nisu uspjeli iskoristi prilike i pobijediti. Varteks je igrao čvrsto, borbeno, orijentirao se na obranu jer drugo nije ni mogao s obzirom na razliku u kvaliteti. Čekao je kontru iz koje bi možda nešto mogao napraviti. Osječani, koji i nisu imali baš previše prilika unatoč dominaciji, došli su do vodstva u 31. minuti kada je Šimčić sretno i spretno zatresao mrežu Posavca. Varteks pak je iz svoje praktički jedine prilike izjednačio u 59. minuti kada je Tihomir Šoštarić sjajno izveo slobodan udarac sa 17 metara i pogodio mrežu gostiju.
– Kada bismo u svakoj utakmici imali ovakav pristup i više cijenili sebe, a manje respektirali i bojali se protivnika, imali bi sigurno više bodova na kontu. Ovo je velik bod, osvojen je protiv vodeće momčadi prvenstva i sigurno će nam podići samopouzdanje pred nadolazeću utakmicu s Đakovom – rekao je strijelac Varteksova gola Tihomir Šoštarić.
Treba svakako spomenuti kako je trener Orehovec iz početnog sastava izostavio Kukeca, Spasića, Radića i Broza bojeći se da ne zarade treći žuti karton uoči važnog susreta s Đakovom u subotu. Varteks je nastupio u formaciji 4-5-1: Posavec, Jurić, Novoselec, Sušac Drožđek, Nježić, Modrić (Spasić), Šiprak, Hishida (Šobak), Kuhar, Šoštarić (Broz).

11. 04. 2018.