Varteks nezadrživ

4. liga

07. 10. 2018.

Varteks i dalje ruši sve pred sobom. U osmoj utakmici ovog prvenstva ostvario je sedmu pobjedu dok im je jedini gubitak bodova bio onaj remi s početka prvenstva protiv Nedelišća. Ovoga puta žrtva je bila Mladost iz Preloga koja je dobila pet komada. Međimurci su u tekmu krenuli agresivno, valjda su mislili da će na taj način „otupiti“ ubojit tandem Karić – Šoštarić, ali pokazalo se da tehnički i taktički nisu dorasli Varteksu. Nakon prvog dijela Varteks je već vodio 3:0 golovima Kukeca (25.), Šoštarića (32.) i Kuhara (45.), da bi u drugom dijelu dodao još „samo“ dva. Prvo je u 63. minuti pogodio Broz, a potom i Šoštarić iz penala pet minuta prije kraja. Kako sada igraju, Varteksovci nemaju pravog konkurenta u ovoj ligi.
Iznenađenje se dogodilo u Svetom Martinu na Muri gdje su Pušćine pobijedile Polet 3:2. Već nakon prvog dijela Pušćine su vodile 3:1, a domaći su unatoč silnom pritisku uspjeli samo smanjiti tek u sudačkoj nadoknadi.
Podravina je izgubila u Dunjkovcu 3:2, a pobjedonosni gol za Međimurec postigao je nekadašnji igrač starog Varteksa Gordan Golik, tri minute prije kraja.
U čakovečkoj nedjeljnoj matineji Nedeljanec je došao do tri boda svladavši Slogu 2:1. Utakmica je bila vrlo nervozna pa je sudac Novosel iz Trnovca imao pune ruke posla. Svakoj je momčadi podijelio po tri žuta kartona zbog grube igre i prigovora, a isključio je domaćeg trenera Tihomir Blažeka i predstavnik kluba Igor Žerjava zbog napuštanja trenerskog prostora i prosvjedovanja kod pomoćnog suca. Isključen je i igrač Nedeljanca Tomislav Gredelj zbog drugog žutog kartona. Inače Nedeljanec je brzo poveo golovima Kovačića u 6. i 13. minuti, a Sloga je smanjila u 90. preko Antonovića.
Uzbudljivo je bilo i u Domašincu gdje je Dinamo iznenadio Bednju i pobijedio je 3:2. I ova je utakmica bila nervozna i prilično gruba pa je sudac Vugrinec podijelio svakoj momčadi po pet žutih i po jedan crveni karton.
Dubravka/Zagorac neočekivano je doma izgubila bodove od Rudara (1:3). Skoliber je u 31. i 55. minuti doveo svoje Rudare do 2:0, smanjio je Belaj u 69., a konačnih 1:3 djelo je Šprajca u 81. minuti.

Rezultati 8. kola 4. Lige Vž-Čk: Varteks – Mladost Komet 5:0, Polet (SMnM) – Pušćine 2:3, Međimurec – Podravina 3:2, Sloga – Nedeljanec 1:2, Dubravka/Zagorac – Rudar 1:3, Dinamo (D) – Bednja 3:2, Nedelišće – Jalžabet 4:0, Novi Marof – Omladinac 2:1.
Poredak: 1. Varteks 22, 2. Bednja 17, 3. Polet 16, 4. Pušćine 16, 5. Mladost Komet 15, itd.

www.aktualno.hr/r.l.

07. 10. 2018.