U Varaždinu ovog vikenda 1. Međunarodni košarkaški turnir za djevojčice

ŽKK Vindi

11. 12. 2018.

Ženski košarkaški klub Vindi iz Varaždina organizator je 1. međunarodnog ženskog košarkaškog turnira za djevojčice do 15 godina, a turnir će se održati u subotu, 15. prosinca, od 9 sati, u varaždinskoj Areni.
Sudjelovanje na turniru potvrdilo je osam ekipa iz Hrvatske i Slovenije, stoga organizatori s pravom očekuju vrlo jak turnir i okupljanje 100-tinjak mladih košarkašica. Također, potvrđen je i dolazak posebnih gostiju turnira, poznatih osoba iz svijeta košarke kako bi ovaj turnir i druženje mladim košarkašicama i publici bio još atraktivniji. Na turnir, naime, dolaze Biserka Petrović, majka Dražena Petrovića, najboljeg Europskog košarkaša svih vremena, Korana Longin-Zanze, bivša hrvatska košarkašica, članica hrvatske košarkaške reprezentacije, Predrag Šarić, otac Darija Šarića, bivši hrvatski košarkaš, povremeni državni reprezentativac i najbolji strijelac Šibenke u povijest te suigrač Dražena Petrovića, a bit će tu i Veselinka Šarić, majka Darija Šarića, bivša hrvatska košarkašica, legendarna igračica šibenskoga Elemesa.
Očekuje se i dolazak Dina Rađe i Josipa Vrankovića, što će ovisiti o njihovim obvezama i rasporedu.
Cilj ovog turnira je druženje mladih košarkašica, promocija sporta među dječjim uzrastima te općenito promocija košarke. U suradnji sa sponzorima, osigurani su i darovi za sve košarkašice te dolazak Svetog Nikole.

11. 12. 2018.