Varaždinu nedostaju zatvoreni teniski tereni

Sastanak u Gradskoj vijećnici

25. 01. 2019.

U Gradskoj vijećnici danas je održan sastanak na kojem se raspravljalo o poboljšanju uvjeta za razvoj tenisa u gradu Varaždinu.
Sastanku su uz gradonačelnika Ivana Čehoka nazočili i najistaknutiji predstavnici varaždinskog, ali i hrvatskog tenisa. Uz predsjednicu Nikolinu Babić i predstavnike Hrvatskog teniskog saveza, izbornika Željka Krajana i bivšeg reprezentativca Sašu Hirszona o temi su raspravljali i predstavnici TK Varaždin 1181 i TK Varteks, te predstavnici Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.
Glavna tema razgovora bila je razvoj i izgradnja športsko-teniske infrastrukture u Varaždinu. Svi sudionici sastanka složili su se da Grad Varaždin puno ulaže u sport, ali potrebna su ulaganja i u tenisku infrastrukturu, poglavito kada je riječ o zatvorenim teniskim terenima kojih u ovom trenutku Varaždin ima premalo i ne zadovoljavaju potrebe varaždinskih tenisača. Nakon što je predsjednica Babić upoznala prisutne kako je HTS otvorio posebne financijske potpore upravo za poboljšanje i izgradnju teniske infrastrukture, dogovoreno je da će varaždinski teniski klubovi zajedno izraditi studiju koja će biti pokazatelj stvarnog stanja i potreba u Varaždinu. Ta studija bit će temelj za prijavu Grada Varaždina za financijsku potporu HTS-a kako bi se što prije krenulo u izgradnju zatvorenih teniskih terena koji bi pridonijeli kvalitetnijoj organizaciju teniskog sporta u Varaždinu.

25. 01. 2019.