Varaždinski trkači u još jednom „Lovu na lisicu“

TK Marathon 95

03. 01. 2022.

U nedjelju, treću godinu zaredom, u organizaciji TK Marathon 95 Varaždin održan je „Lov na lisicu“, trening utrka. Utrka je osmišljena prije više godina kao vid druženja na kraju, odnosno na samom početku godine, te su je ponovo „oživjeli“ članovi TK Marathona 95.

Trening utrka je zapravo „igra lovice“ gdje jedan do dva (a može i više, nije pisano pravilo) trkača kreću prije ostalih i drže stalan tempo, prethodno dogovoreni, a to je bio 6 min po km. Trasa utrke je krug oko Varaždinskog jezera smjerom prema Orehovici, preko mosta te po međimurskoj strani nazad ponovo od Arene.

Ove godine su trkači lovili lisicu Lidiju Vrbanić i lisca Anđelka Kušćera koji su startali u 10 sati kod Arene Varaždin. Petnaest minuta kasnije, startali su i ostali trkači.

Osim trkača kluba organizatora pridružila su se još dva kluba s varaždinskog područja, SRD 315 sjeverozapad i BK Maraton Beciklin, ukupno 36 trkača.

Prvi trkač koji je ulovio lisicu i lisca je Josip Meštrić, član BK Maraton Beciklin na 7,3 km dok je prva trkačica bila Anica Sitar, članica SRD 315 sjeverozapad, na 11,8 km.

Nagrade su bile simbolične, zdrave namirnice, brokula za najbržeg trkača i cvjetača za najbržu trkačicu.

Sunčano, ne prehladno nedjeljno jutro, trčanje i druženje, za trkače nema boljega početka prvog radnog tjedna u godini.

marathon 95 2 marathon 95 3 marathon 95 4 marathon 95 5 marathon 95 6 marathon 95 7

03. 01. 2022.