Varaždinski sportaši s invaliditetom uspješni na Sportsko-rekreativnim igrama državne razine

Poreč, 26.-28.11.2021.

02. 12. 2021.

Članovi Športskog saveza osoba s invalidnošću Varaždinske županije u Poreču su sudjelovali na Sportsko-rekreativnim igrama državne razine u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja, ove su godine igre održane u skladu sa epidemiološkim mjerama, od 26. do 28. studenoga.

Reprezentacija Varaždinske županije na sportskim igrama ostvarila je zapažene rezultate osvajanjem pet zlatnih i četiri srebrne medalje. Najbolji su bili u visećoj kuglani pojedinačno Željko Habunek, u pikadu pojedinačno žene Slavica Pintarić, u pikadu pojedinačno muški Krunoslav Pavlinec, u visećoj kuglani ekipno žene i u pikadu ekipno žene. Srebra su osvojili u visećoj kuglani pojedinačno muški Krunoslav Pavlinec, u pikadu pojedinačno muški Željko Habunek te u paraboćanju i u boćanju.

Na državnom je natjecanju Varaždinsku županiju predstavljalo 16 natjecatelja, ženska pikado ekipa (Slavica Pintarić, Ružica Makšan, Biserka Jagić i Marija Magić), ženska ekipa u visećoj kuglani (Slavica Pintarić, Ružica Makšan, Biserka Jagić, Višnja Fluks i Marija Magić), muška pikado ekipa (Srećko Crnko, Željko Habunek, Ivan Jagić i Ivan Bregović), paraboćarska ekipa (Miro Borček, Slobodan Tošić, Krunoslav Pavlinec i Željko Habunek), muška ekipa u viesćoj kuglani (Željko Habunek, Mladen Kaselj, Ivan Jagić i Zlatko Grediček) i boćarska ekipa HVIDRA (Rudolf Jurinjak i Marijan Perković). Iz Športskog saveza osoba s invalidnošću na Sportsko-rekreativnim igrama državne razine bio je i Ivica Fluks kao sudac u kategoriji paraboćanje.

invalidi 1 invalidi 3

02. 12. 2021.