Varaždinske Vidre ekipno treće na 3. Međunarodnom paraplivačkom mitingu Sarajevo Open 2022. “U vodi smo svi jednaki”

PK Vidra

17. 06. 2022.

U subotu 11. i nedjelju 12.6.2022. u Sarajevu je održano Otvoreno natjecanje u paraplivanju, Sarajevo Open 2022. pod sloganom “U vodi smo svi jednaki“.

Natjecanje je organizirao Plivački klub Spid Sarajevo, a održano je na Olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo u bazenu dugom 50 metara. Varaždinske Vidre su na natjecanju sudjelovale u oslabljenom sastavu, no to im nije stalo na put da ostvare vrhunske rezultate. Natjecalo se 71 plivača u 11 timova iz 5 država.

PK Vidru predstavljali su: najbolja sportašica s invaliditetom grada Varaždina za 2020. godinu te članica najbolje ženske sportske ekipe s invaliditetom za 2021. godinu Sabina Kušter, najbolja sportašica s invaliditetom grada Varaždina za 2021. godinu te članica najbolje ženske sportske ekipe s invaliditetom za 2021. godinu Ema Cesar, najnovija članica paraplivačke natjecateljske grupe Vidre Anja Vlašić, trostruki dobitnik nagrade za najboljeg sportaša s invaliditetom grada Varaždina Nikola Kosec te Andrej Marjanović.

Pet plivača je u dva dana natjecanja odradilo 23 starta raspoređenih u 8 disciplina. 50 metara prsno, leđno, slobodno te delfin, 100 metara prsno, slobodno te leđno i 200 metara mješovito.

Anja Vlašić je na svom drugom natjecanju osvojila 3 medalje u kategoriji S14; zlatnu medalju na 50 m prsno te dvije srebrne medalje na 50 m slobodno i 100m slobodno.  Uz osvojene medalje, Anja je popravila rezultate u svim disciplinama koje je plivala i u nepuna 3 mjeseca treniranja pokazala veliki plivački potencijal.

Sabina Kušter na posljednjem natjecanju prije operacije noge koja ju čeka u srpnju osvojivši čak 5 zlatnih medalja u svojoj kategoriji, na 50m delfin, 50m slobodno, 50m leđno, 100m slobodno te 200m mješovito, bila najuspješnija predstavnica Kluba.
Ema Cesar je nakon propuštenog natjecanja u Krškom zbog bolesti na ovom natjecanju ostvarila odlične rezultate i pokazala odličnu formu. Ema je osvojila srebrne medalje na 50m prsno, 100m prsno i 100m slobodno u svojoj kategoriji te dvije zlatne medalje na 50m slobodno i 200m mješovito, disciplinu koju je po prvi puta plivala na natjecanju.

Nikola Kosec jedan od najboljih plivača sa sindromom Down u Hrvatskoj i u svijetu osvojio je čak 4 zlatnih medalja u svojoj kategoriji C21 na 50m slobodno, 50m prsno, 50m leđno te na 50m delfin. Svojim rezultatima Nikola je pokazao kako je u dobroj formi za Svjetsko prvenstvo za osobe sa sindromom down koje se održava u listopadu u Portugalu.

Andrej Marjanović ostvario je odlične rezultate, te je na 100m leđno isplivao svoj osobni rekord smanjivši si vrijeme za zavidnih 10 sekundi. Svrstan u kategoriju S14, Andrej pliva u najbrojnijoj kategoriji no to ga ne sprečava da ostvaruje odlične rezultate. Osvojio je 2 četvrta mjesta, na 50m i 100m leđno te sedmo mjesto na 50m slobodno i šesto mjesto na 100m slobodno.

Nakon dodjele medalja po kategorijama Varaždinske Vidre su proglašene kao treća najuspješnija ekipa mitinga. Ispred Vidri na drugom mjestu smjestila se reprezentacija Hrvatske, a na prvom mjestu domaćin PK Spid. Osvojenim trećim mjestom sa “samo“ 5 plivača PK Vidra pokazao je kako se predan rad te vrhunski treninzi pod palicom glavne trenerice Višnje Bunić i pomoćne trenerice Petre Kos isplati. Plivači su pokazali zavidnu formu i spremnost, iako dva tjedna nisu imali treninge jer su Varaždinski bazeni bili zatvoreni zbog remonta. Slijedeće prvenstvo koje je pred plivačima je ekipno prvenstvo u Zagrebu koje će se održati 9. i 10. studenog.2022. gdje će PK Vidra biti u punom sastavu.

Veliko Hvala Damiru Kosecu na vožnji na natjecanje, te ravnatelju Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar  Marinu Vučiću na posudbi kombi vozila.

pk vidra plivanje 2 pk vidra plivanje

17. 06. 2022.