I Varaždinci u utrci Wings for Life u Zadru

U organizaciji TK Marathon 95 i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina

07. 05. 2018.

U suncem okupanom Zadru u nedjelju je 7.317 trkačica i trkača krenulo sa starta utrke Wings For Life World Run za one koji ne mogu trčati. Osim u Zadru, utrka je u isto vrijeme startala na još 11 lokacija u svijetu, a ukupno je sudjelovalo 75 tisuća.
Cilj je pronaći lijek za ozljede leđne moždine, za što odlazi i novac prikupljen od startnina – neprofitnoj zakladi Wings for Life, koja financira najsuvremenija istraživanja leđne moždine.
Na startu zadarske utrke bilo je sudionika iz više od 30 zemalja, ali najbrojniji su ipak bili Hrvati. Među njima i varaždinski trkači – sudjelovanje u ovoj humanitarnoj utrci organizirao je Trkački klub Marathon 95, a do Zadra se putovalo u ispunjenom autobusu koji su osigurali Zajednica sportskih udruga grada Varaždina, Konto i Salus.
Inače, u autobusu je s trkačima Marathona 95 putovao i Alen Čretni iz Lepoglave, član AK Zabok. Alen je ukupno bio odličan šesti te treći Hrvat u cilju, a pretrčao je 45,5 km.
Dodajmo da su varaždinski sudionici ove godine trčali u spomen na prerano, tragično preminulog kolegu trkača Matiju Mileca iz Cestice. Tim TK Marathon 95 za Matiju Milece u globalnom je poretku zauzeo 87. mjesto s pretrčanih 515 kilometara.

07. 05. 2018.