Varaždinci odlični organizatori Nacionalnog prvenstva u cestovnom biciklizmu, prvaci su Carlo Jurišević i Matea Deliu

BD Sloga

26. 06. 2022.

U nedjelju je završen trodnevni program biciklističkih nacionalnih prvenstava, koja su u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji organizirali BD Sloga iz Varaždina i BK Kneginec.

Nakon pojedinačnog kronometra u petak i nastupa početnika, početnica i kadetkinja u cestovnom biciklizmu u subotu, posljednjeg su dana održane utrke kadeta, juniora, juniorki, seniora i seniorki te veterana. Vozili su na kružnoj stazi od Svetog Ilije, kroz Beletinec, Završje Podbelsko, Radovan, Lovrečan, Tužno, Črešnjevo i Beretinec s ciljem u Svetom Iliji.

Državni prvaci u seniorskoj kategoriji su Carlo Jurišević (KD Rog) i Matea Deliu (Team Jadan Vive-le-Velo), kadet Luka Škara (BK Zadar), junior Nicolas Gojković (Team Fratelli Giorgi) te veterani Bojan Rafaj (BK Rijeka), Goran Gal (BD Sloga), Robert Buterin (BK Zadar) i Vlatko Sesar (BK Dinamo).

Startove nedjeljnih utrka označili su varaždinski župan Anđelko Stričak i predsjednik Općinskog vijeća Općine Sveti Ilija Dean Hrastić, a medalje su najboljima uručili saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski i županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

Župan Stričak je naglasio kako je ovo odlična promocija čitavog varaždinskog kraja.

– Prema podacima naše turističke zajednice sve više posjetitelja, turista, ali i građana boravi u prirodi i želi aktivan odmor povezan s njihovim hobijima. I ove utrke to potvrđuju. Biciklisti su tri dana boravili na području Varaždinske i Međimurske županije i utrkivali se po ovim našim lijepim, zelenim bregima. Osim sportskog i rekreativnog segmenta, ova utrka je i prilika da se svi biciklisti upoznaju s ljepotama Varaždinske županije i vide što sve ovaj kraj nudi, od smještajnih kapaciteta, gastronomije i aktivnog turizma – rekao je Stričak.

Organizatori nacionalnih prvenstava su bili BD Sloga i BK Kneginec, glavni pokrovitelj Eurospin, a pokrovitelji Varaždinska županija, Međimurska županija, Općina Gornji Kneginec, Grad Čakovec, ASC d.d. Varaždin, Hidrogradnja d.o.o. Varaždin, Ducati komponenti d.o.o. Ludbreg, PZC Varaždin d.d., Pekara Klas i PU varaždinska te Hrvatski biciklistički savez.

Predsjednik HBS-a Tomislav Zadro izrazio je zadovoljstvo organizacijom.

– Izuzetno sam zadovoljan, čak i ugodno iznenađen visokom razinom organizacije. Kronometar je bio besprijekoran, cestovne trke isto tako. Oba kluba su se zaista potrudila i čestitam im na tome. U ovim današnjim vremenima općenito je teško naći organizatora, a napose naći kvalitetnog organizatora. S druge strane, broj natjecatelja je takav kakav je. Mi bismo voljeli da je veći, no stotinjak natjecatelja na kronometru je pristojna brojka. A u ova dva dana još je znatno više natjecatelja na cesti. Mogu reći da sam trenutno zadovoljan s ovom situacijom, ali naravno da bismo svi željeli da ih je više, pogotovo u mlađim kategorijama – kazao je Zadro te najavio sljedeća natjecanja hrvatskih biciklista.

– Slijedi špica sezone. Uskoro nas očekuje odlazak u Portugal na Europsko prvenstvo. Imamo jednog vrhunskog mladog natjecatelja, Frana Miholjevića, te ukoliko bude i malo sportske sreće možemo čak možda i do medalje. Velike nade polažemo u njega. Imamo također jednog vrhunskog seniora u BMX Freestylu, među pet najboljih na svijetu, Marina Ranteša, našeg Varaždinca. To su trenutno perjanice hrvatskog biciklizma, a imamo i nekoliko mladih talentiranih natjecatelja, juniora, kadeta, koji su konkurentni na utrkama europske razine u Italiji, čak i ostvaruju pobjede na nekim utrkama u njihovim kategorijama, što je odličan zalog za budućnost hrvatskog biciklizma – zaključio je predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza.

biciklizam nacionalno cestovno 1 biciklizam nacionalno cestovno 2 biciklizam nacionalno cestovno 3 biciklizam nacionalno cestovno 4 biciklizam nacionalno cestovno 5 biciklizam nacionalno cestovno 6 biciklizam nacionalno cestovno 7 biciklizam nacionalno cestovno 8 biciklizam nacionalno cestovno 9 biciklizam nacionalno cestovno 10 biciklizam nacionalno cestovno 12 biciklizam nacionalno cestovno 13 biciklizam nacionalno cestovno 14 biciklizam nacionalno cestovno 15 biciklizam nacionalno cestovno 16 biciklizam nacionalno cestovno 17

26. 06. 2022.