Varaždinci odlični na Kupi u Sloveniji

KKK Varteks

15. 04. 2018.

Članovi Kajak kanu kluba Varteks David Šestak, Roko Bengeri, Nikola Novosel, Katja Bengeri, Maja Štimac i Damian Kukec nastupili su u petak, subotu i nedjelju na natjecanju u klasičnom spustu i sprintu te slalomu za kadete, juniore i seniore koja su održana na rijeci Kupi kod mjesta Osilnica u Sloveniji, a to su ujedno i izborne utrke za članove hrvatske reprezentacije u spustu, sprintu i slalomu za juniore i seniore.
U petak je održana utrka u klasičnom spustu u kojoj je Maja Štimac osvojila 1. mjesto dok Nikola Novosel nije završio utrku.
U subotu je održano natjecanje u slalomu 7.memorijal Dražena Veselka na kojem je u konkurenciji kajaka jednosjeda kod kadeta Roko Bengeri osvojio 2. mjesto u kanuu jednosjedu (C-1) dok je u kajaku jednosjedu (K-1) osvojio 3. mjesto. Nikola Novosel u kajaku jednosjedu juniori osvojio je 21. mjesto, Katja Bengeri u kajaku jednosjedu 4. mjesto, dok je u kanuu jednosjedu bila 2., Maja Štimac u kajaku jednosjedu 6. mjesto, a kod seniora Damian Kukec osvojio je 15. mjesto u kajaku jednosjedu.
U subotu se vozio i ECA WWC sprint Euro kup 2 u kojem je Roko Bengeri u kanuu jednosjedu kadeti osvojio 1. mjesto, kao i u kajaku jednosjedu, a David Šestak je bio drugi. U kategoriji kajak jednosjed junior Nikola Novosel osvojio je 11. mjesto, u kajaku jednosjedu juniorke Maja Štimac osvojila je 2. mjesto, a Katja Bengeri 3. mjesto. Katja Bengeri u kanuu jednosjedu osvojila je 1. mjesto.
U nedjelju je održano natjecanje u slalomu „Pokal Petra Klepca“ na kojem se u konkurenciji kajaka jednosjeda kod kadeta Roko Bengeri plasirao na 3. mjesto, dok je u kanuu jednosjedu osvojio 1. mjesto. Nikola Novosel u kajaku jednosjedu juniori osvojio je 16. mjesto, kod juniorki Katja Bengeri u kanuu jednosjedu 2. mjesto, dok je u kajaku jednosjedu bila 3., juniorka Maja Štimac u kajaku jednosjedu 4. mjesto te senior Damian Kukec u kajaku jednosjedu 9. mjesto.

15. 04. 2018.