Varaždinci glavne zvijezde na turniru u Kini

Startali pobjedom

07. 12. 2017.

Već smo pisali o uspješnom debiju nogometaša Varaždina na turniru u Kini, a jučer smo iz klupske press službe dobili još neke detaljnije informacije.
Varaždin sudjeluje na internacionalnom turniru Yunnan 2017., koji se odigrava u gradu Mangshi Dehong od 5. do 20. prosinca. Sam doček bio je i više nego odličan, a po završetku velike ceremonije otvaranja, uz nekoliko tisuća nazočnih posjetitelja, druželjubivi domaćini nisu propustili priliku slikati se s igračima Varaždina koji trenutno uživaju status zvijezda. Osim Varaždina, na turniru sudjeluje i 12 momčadi iz Kine, Tajlanda, Laosa, Kambođe, Filipina, Timor Lestea, Vijetnama i Malezije. Varaždinci su u grupi C s predstavnikom Laosa – DK FC, koji se natječe u Prvoj ligi, tajlandskim Police Tero FC, također prvoligašem za kojeg vrijedi napomenuti da je 2003. godine bio finalist Azijske lige prvaka, a posljednji protivnik u grupi je Hebei Elite FC, kineski drugoligaš.
U utorak je po prekrasnom vremenu i temperaturi od čak 25 stupnjeva odigrano prvo kolo grupe gdje su nogometaši Varaždina uspješno savladali Police Tero FC s rezultatom od 2:1 uz golove Erića i Glavice. Već danas na rasporedu je drugo kolo turnira gdje će Varaždin snage odmjeriti s DK FC.
Igrački kadar je sljedeći: Dinko Gavranović, Florijan Balažinec, Karlo Težak, Luka Jagačić, Nenad Erić, Matej Senić, Tin Kulenović, Leonard Mesarić, Josip Domagoj Hranilović, Karlo Šimek, Josip Golubar, Matija Kolarić, Igor Prahić, Domagoj Drožđek, Maks Juraj Ćelić, Dejan Glavica, Mario Sačer. Fizioterapeut je Dejan Humek, glavni trener Mario Kovačević, pomoćnik mu je Robert Težački, a tu je i direktor kluba Toni Dalić.

07. 12. 2017.