Varaždinac na PH u kros duatlonu

TK Varaždin

06. 06. 2018.

U okolici Orahovačkog jezera 02 i 03. 06 održano je prvetstvo HR u kros triatlonu, discipline super sprint i sprint. Trka je bila pod brendom Papuk Extreme Challenga, koordinator trke rođeni zaprešćanin Nikola Borić a od par godina i stanovnik šumskog dijela Orahovice. Bio je u svim pisanim i elektronskim medijima. Poznati triatlonac i osoba koje je mnoge triatlonske trke postavio u Hrvatskoj. Poznati mljetski half i varaždinski Aquacity 2000-2005.
Da bude zadovoljeni propisi i forma, trke su održane pod licencom TK Swibir.
U nedjelju 03.06 istovremeno su se održavale 5 različitih utrka, plivaćih, trkačkih i vrh sportskog događanja sprint kros triatlon. Teška i zahtjevna, bic i trkačka staza po Papuku. Pored sportske organizacije Borić se iskazao i u organizaciji opuštajuće atmosfere. Kod proglašenja i delicija nakon trke, bilo je janjetine, šarana na žaru i na rašljama te neizbježni kolači.
Sjeverozapadnu Hrvatsku zastupao je u kategoriji M60 Zlatko Sir član TK Varaždina. U oba dana zauzeo je druga mjesta iza hrvatske triatlon legende Josipa Dikona. Svjetskog prvaka u dvostrukoj ironman disciplini i sa najviše završenih ironman disciplina u Hrvata.

tekst: Teodor Pichler, TK Varaždin

06. 06. 2018.