Varaždinac u dresu berlinskoga kluba

Baseball kluba „Vindija“

13. 05. 2019.

Junior i član seniorske ekipe Baseball kluba „Vindija“ Varaždin, Petar Juričić, odigrao je proljetnu baseball turneju u Italiji kao posuđeni igrač berlinskom baseball klubu „Berlin Candy Bombers“.
Petar se od svoje sedme godine bavi baseballom te je od malih nogu iskazivao veliku ljubav i kvalitetu prema ovom sportu. Od 2008. godine član je BK Vindije, a kroz to razdoblje ostvario je nekoliko prvih plasmana sa svojim timom, te sam osvojio i velik broj pojedinačnih nagrada (najbolji udarač, najbolji bacač, MVP…).
Suradnja između Petra, odnosno BK Vindije i Berlinskog kluba ostvarena je prošle godine na međunarodnom turniru u mađarskom Erdu, gdje je Petar gostovao sa svojim klubom. Predsjednik BC Candy Bombersa, Shane Roley, primijetio je Petrovu kvalitetu te ga pozvao da za njihov baseball klub odigra proljetni međunarodni turnir u Italiji koji se održavao od 14. do 21. travnja u Nettunu.
Petar sam napominje da je to bila velika čast za njega. – Bio sam jako uzbuđen prije odlaska u Berlin i Italiju jer sam znao da se mnogo očekuje od moje igre. S berlinskim baseball timom osvojio sam 1. mjesto, a najveća vrijednost je bila što sam upoznao nove ljude koji vole baseball jednako kao ja te proveo s njima prekrasnih tjedan dana. Od predsjednika kluba Shanea Roleya i glavnog trenera Benjamina Kleinera naučio sam mnogo tijekom treninga i utakmica. –
Glavni trener BK Vindije, Goran Lekić, kaže da je jednako ponosan na svaki timski uspjeh svoje ekipe, pa tako i na svaki pojedinačni uspjeh svojih igrača. Petar je svojom kvalitetom, istrajnosti u treningu i radu zaslužio svaku pohvalu. Ovo je dokaz da se marljivost i predanost radu isplati.
Iz Baseball kluba „Vindija“ Varaždin poručuju da je ovo vjerojatno samo početak suradnje berlinskog i varaždinskog baseball kluba.

13. 05. 2019.