Varaždin visoko poražen u Sigetu…

... i lagano s Međimurcem

06. 08. 2017.

Varaždin je po velikoj sparini u petak u zagrebačkom Sigetu doživio prvi poraz u ovom pripremnom periodu. Hrvatski Dragovoljac slavio je s visokih 5:2 (3:0).
– S Dragovoljcem se sastajemo već u 3. kolu, krajem mjeseca, pa nisam htio otvoriti sve karte. Ispremješao sam sastav, isprobao sam neke igrače na nekim drugim pozicijama, kao primjerice Kulenovića na desnom bočnom, a Samboleca na stoperu, no nisu mi dali razloga za zadovoljstvo. Prvo poluvrijeme bilo je loše, nismo bili uopće konkretni, ali nisu bili ni protivnici, a ipak su nam dali tri gola praktički iz nikakvih prilika. Drugo poluvrijeme već je bilo puno bolje – rekao je ne osobito zabrinuti Kastel.Dragovoljci su vodili i 4:0, ali su onda Golubar i Sačer smanjili na 4:2, da bi u završnici dvoboja domaći došli do uvjerljivih i konačnih 5:2. Treba spomenuti kako Kastel u ovoj utakmici nije mogao računati na ozlijeđene Vuka, Šimeka, Drožđeka, Petrovića i Ćelića, ali se momčadi konačno pridružio vratar Nevistić.
Varaždin je nastupio u formaciji 4-2-3-1: Gavranović (Nevistić), Kulenović, Senić, Sambolec (Šafarić), Bamidele, Jagačić (Hranilović), Mesarić (Kolarić), Jertec (Golubar), Težak (Sačer), Glavica (Martinac), Erić.
U subotu je Varaždin će imao još jednu provjeru, ovoga puta protiv međužupanijskog ligaša Međimurca u Dunjkovcu. Pred nekih dvjestotinjak gledatelja svladao je domaćina sa 7:0. Po dva gola postigli su Sačer i Glavica, a po jednom u strijelce su se upisali Ćelić, Sambolec i Težak.
Nakon “revijalnog” nastupa i poraza u Sigetu od Hrvatskog Dragovoljca, gdje je Kastel zapravo skrivao i promiješao “karte” za prvenstveni okršaj, u subotu je izveo kombiniranu momčad. Neki, poput Kulenovića i Senića, nisu ni ulazili u igru, a treba spomenuti kako je nakon višemjesečne stanke zaigrao stoper Ćelić. Varaždin je nastupio u sastavu: Gavranović, Sambolec, Jagačić, Kos, Mesarić, Hranilović, Težak, Golubar, Kolarić, Sačer, Glavica (Havelka, Ćelić, Šafarić, Martinac, Bemidele, Erić).
Posljednju provjeru pred početak prvenstva Varaždin će imati sljedeće subote, 12. kolovoza, u Velikoj Gorici protiv drugoligaša Gorice.

06. 08. 2017.