Varaždin važan centar studentskog sporta

IO Hrvatskog akademskog sportskog saveza na Sveučilištu Sjever

08. 03. 2018.

Sveučilište Sjever u Varaždinu bilo je domaćin 15. sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog akademskog sportskog saveza.
Goste iz HASS-a pozdravio je prorektor, dr. sc. Vlado Tropša, i poželio uspješan rad Izvršnom odboru te naglasio da Sveučilište Sjever maksimalno potpomaže studentski sport i da se svake godine ta suradnja podiže na višu razinu.
Na dnevnom redu su bile redovne teme – izvješća za prošlu te plan natjecanja za ovu godinu, kao i odabir domaćina za završna natjecanja UniSports Finalsa. Predsjednik HASS-a, Zrinko Čustonja, naglasio je kako se sjednice IO-a često održavaju u različitim članicama Saveza s ciljem promocije studentskog sporta.
Od tema koje su bile posebno zanimljive za Sveučilište Sjever je svakako i kandidatura Varaždina za domaćinstvo jednog od izlučnih natjecanja prije završnice studentskih natjecanja u Biogradu ili Rovinju krajem svibnja.
– U Varaždinu ćemo ove godine održati nekoliko naših aktivnosti. U ovom trenutku Varaždin je organizator UniSport Playa, izlučnog natjecanja u većini sportova za Finalse. Okupit će oko 500 studenata pa nam je Varaždin vrlo zanimljiv jer ima puno sportskih objekata i sadržaja te adekvatne smještajne kapacitete – rekao je Čustonja.

08. 03. 2018.