Varaždin i Varteks najzanimljiviji par

1/4 finale Kupa ŽNS-a

03. 10. 2018.

Danas, s početkom u 16 sati, na rasporedu su utakmice četvrtfinala Županijskog Kupa. U konkurenciji je ostalo pet četvrtoligaša, dva županijska prvoligaša i jedan drugoligaš – NK Varaždin. Ako ne na terenu, onda barem na tribinama, najzanimljivije će biti na Varteksovom stadionu gdje će se sastati NK Varaždin i Varteks. Nema nikakva spora, Varaždin je apsolutni favorit iako će Mumlek na teren poslati kombiniranu momčad, odnosno priliku će dati onim igračima koji su u prvenstvu Druge lige manje igrali, a one glavne sačuvat će za subotnji derbi s drugom momčadi Dinama. S druge strane, trener Varteksa Željko Orehovec suprotstavit će Varaždinu najjači sastav s Veldinom Karićem i Tihomirom Šoštarićem kojima sigurno neće nedostajati motiva.
Zanimljivo će biti i u susretu četvrtoligaša Podravine i Bednje u Ludbregu. Bednja je prema trenutnom plasmanu, a to je drugo mjesto, lagani favorit, ali Podravina je ipak domaćin.
U Nedeljancu će istoimeni četvrtoligaš ugostiti trenutno četvrtoplasiranu momčad Prve ŽNL – Polet iz Tuhovca. Iskustvo, pa i kvaliteta, ipak su na strani Nedeljančana.
I konačno, novi županijski prvoligaš Vinica ugostit će Jalžabet kome baš ne cvjetaju ruže u prvenstvu Četvrte lige Varaždin – Čakovec.
U četvrtfinalu Kupa igra se samo jedna utakmica.

www.aktualno.hr/r.l.

03. 10. 2018.