Varaždin opet izgubio, Šibenik pobjegao na pet bodova

Šibenik - Varaždin 2:0

10. 11. 2018.

Kada jedna momčad na kraju utakmice, statistički gledano, ima zabilježen posjed lopte od 60 posto i izgubi utakmicu onda je svakom malo boljem poznavatelju nogometne igre sve jasno. U ovom slučaju Varaždin je bio taj koji je dominirao, a Šibenik je zabijao.
Karačić je bio u pravu kad je uoči utakmice govorio kako je Šibenik itekako jak u duel igri. Baš u tom segmentu bili su puno bolji. Kada su se branili, branili su se vrlo organizirano, stajali su blizu protivničkim igračima Varaždina i nisu im dozvoljavali da zaigraju svoju poznatu pas igru. Jertec i Golubar bili su pod posebnim povećalom i ma koliko se god trudili nisu mogli napraviti puno. Ostali? Nije ih bilo ni u tragovima. Benko je u špici napada bio usamljen, odsječen. Morao se u par navrata vraćati po loptu da bi je uopće osjetio. Uglavnom, Varaždin je daleko od igre koju može i mora pružiti s ovim igračima.
Golove su dobili nakon velikih „propuha“ u obrani. Prvi u 20. minuti, kada je Maleš asistirao velikoj šibenskoj nadi Marku Bulatu koji je s nekih deset metara zakucao loptu u mrežu, a drugi kada je Vlajić bez problema na desnoj strani ubacio loptu usamljenom Ampemu koji je s pet metara pogodio Mrmićevu mrežu. No da ne bi ispalo da je sterilni Varaždin bio bez šansi. Recimo, Benko je u 29. minuti sjajno potegao iz voleja, ali je lopta otišla kraj gola. Onda je Bamidele imao dobar solo prodor i neprecizan udarac sa 16 metara u 56. minuti i zadnju dobru priliku imao je Vuk kada je Benko u padu pucao, lopta se od jednog domaćeg igrača odbila do Vuka čiji je udarac zaustavio domaći vratar.
Varaždin je nakon ovog poraza u velikim problemima jer sada mu je Šibenik pobjegao na pet bodova, a ima i utakmicu manje. Kako stići tu prednost ostaje za vidjeti na proljeće. Nismo baš sigurni da je to sadašnja momčad u stanju napraviti jer sasvim je sigurno je da joj treba svježih i kvalitetnih snaga.

Izjave nakon utakmice:
Branko Karačić, trener Varaždina: Rekao bih, tvrda, nervozna utakmica s malo prilika. Nakon velikih grešaka primili smo golove, ali Šibenik je pokazao i svoju kvalitetu. Unatoč ovom porazu nećemo se predati. Ostaje nam još jedna utakmica, a onda moramo napraviti analizu i kvalitetno se pojačati za proljeće. Od početka prvenstva imamo problema s mladim igračima i njihovim pozicijama i tu je napravljena kriva procjena.
Borimir Perković, trener Šibenika: Odlična utakmica. Nadigrali smo Varaždin u svim segmentima igre, naročito u prvom poluvremenu. U nastavku malo smo se povukli, čekali kontru, postigli rano drugi gol i bez problema priveli utakmicu kraju.

Šibenik – Varaždin 2:0 (1:0)
Šibenik – stadion Šubićevac. Sudac: Josip Dugandžić (Komin). Gledatelja: 600. Žuti kartoni: Pandža (Šibenik), Jertec, Sačer i Golubar (Varaždin).
Strijelci: 1:0 Bulat (20), 2:0 Ampem (49).
Šibenik: Labrović, Vlaić, Pandža (od 81. Kendeš), Antunović (od 72. Barišić), Musa, Ampem, Maleš, Vukorepa, Bulat (od 86. Fuštin), Celić, Roca.
Varaždin: Mrmić, Sambolec, Stolnik, Ćelić, Bamidele, Jertec, Golubar, Havelka (od 46. Vuk), Sačer (od 81. Brlečić), Miklić (od 46. Kolarić), Benko.

www.aktualno.hr/r.l.

10. 11. 2018.