Varaždin i Koprivnica ugostit će 16 europskih reprezentacija: Uz dobru atmosferu Hrvatska ide do finala!

EP u rukometu za kadete

10. 08. 2021.

Od 12. do 22. kolovoza Varaždin i Koprivnica bit će domaćini Europskog rukometnog prvenstva za kadete. Tim je povodom održana konferencija na kojoj su zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, pročelnik gradskog Upravnog odjela za sport i zdravstvenu zaštitu Dražen Cesar te Nino Lilić i Silvijo Njirić uime HRS-a predstavili detalje natjecanja.

Ovogodišnje prvenstvo odvijat će se u normalnijim epidemiološkim uvjetima što znači da će gledatelji s tribina moći pratiti ovaj rukometni spektakl u kojem će sudjelovati čak 16 reprezentacija.

Grad Varaždin potpomaže prvenstvo s 250 tisuća kuna, a sudjeluje i Varaždinska županija koja ga sufinancira u iznosu od 10 tisuća kuna.

Zamjenik Marković zahvalio je Hrvatskom rukometnom savezu koji je omogućio da Varaždin ponovno bude domaćin velikog sportskog natjecanja.

– Osobno mi je drago da mjere dozvoljavaju ulaz gledateljima jer sport bez publike nije sport. Kada nemate navijače nemate ni atmosferu, a sportaši nisu toliko motivirani. HRS je napravio sve, zajedno s Gradom, da cjelokupna organizacija bude u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama – rekao je Marković pozvavši sve ljubitelje rukometa da pogledaju vrhunske utakmice budućih velikih sportaša.

– Uz dobru atmosferu, nadam se da će naši dečki biti u polufinalu, ali i u finalu – zaključio je Marković.

Pročelnik Upravnog odjela za sport i zdravstvenu zaštitu Grada Varaždina Dražen Cesar naglasio je kako je rukomet jedan od najtrofejnijih sportova u Hrvatskoj, s preko 11 svjetskih, europskih i olimpijskih medalja.

– Grad Varaždin kontinuirano prati sportske događaje i kao domaćin i kao suorganizator. Europska utakmica između Hrvatske i Slovačke 28. i 29. travnja bila je i uvertira u ovo Europsko rukometno prvenstvo za kadete – rekao je Cesar i istaknuo ponos na organizaciju, ali i na tri hrvatska reprezentativca koja dolaze iz Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 – Fabijana Grubišića, Tina Tompića i Brunu Mlakara.

Cesar je poručio kako uz djelić sreće, hrvatskim reprezentativcima želi dobru igru uz koju ni dobar rezultat neće izostati.

– Želim im malo više sreće u odnosu na 2018. kad su bili četvrti, da se vrate kućama s malo težom torbom odnosno s medaljama – zaključio je Cesar.

Direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza i direktor Europskog prvenstva Silvijo Njirić zahvalio je na organizaciji u prvom redu Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji, koji su već nekoliko puta bili domaćini prvenstava.

– Uz kadrove koji znaju kako i što raditi i ljude koji su ne samo znalci nego daju srce u cijelu priredbu, HRS uvijek odabire Grad Varaždin kao suorganizatora velikih sportskih događanja, a bit će i suorganizator Svjetskog prvenstva 2025. godine zajedno s Danskom i Norveškom. U našem razmišljanju, Varaždin će uz Zagreb, biti domaćin dviju glavnih događanja – istaknuo je Njirić.

Predsjednik i koordinator Izvršnog povjerenstva Nino Lilić napomenuo kako je riječ o iscrpnom, ali dobro odrađenom projektu u kojem sudjeluje jako puno volontera.

– Ovo nam je već sada peto veliko prvenstvo koje radimo u suradnji s HRS-om. U nama su prepoznali dobrog partnera koji sve strogo postavljene uvjete može i zadovoljiti. Nadamo se ćemo takvu suradnju imati i u budućnosti i nakon te 2025. – rekao je Lilić i pozvao gledatelje na podršku kadetima koji igraju vrhunski rukomet.

Iz HRS-a ističu kako je pred njima velika odgovornost da ovo prvenstvo završe bez ijednog zaraženog sportaša, organizatora, suca, delegata ili kontrolora pa će svaki drugi dan po šest puta provoditi testiranje svih sudionika.

Svoju ulaznicu za ovaj rukometni spektakl možete kupiti na prodajnim mjestima ispred dvorane uz predočenje COVID putovnice ili negativnog antigenskog testa koji nije stariji od 48 sati odnosno negativnog PCR testa ne starijeg od 72 sata.

aktualno.hr

10. 08. 2021.