Varaždin dobio novo košarkaško igralište s rasvjetom

Park mladih

31. 05. 2020.

Na Dan državnosti svečano je otvoreno vanjsko košarkaško igralište u Ulici Gustava Krkleca u Varaždinu, u Parku mladih.

U projektu Grada Varaždina, Zajednice športskih udruga Grada Varaždina i Košarkaškog saveza Varaždinske županije izgrađeno je najmodernije vanjsko košarkaško igralište, namijenjeno aktivnim i rekreativnim košarkašima. Obzirom da igralište ima i rasvjetu, korištenje igrališta moguće je 24 sata dnevno. Vrijednost izvedenih radova je oko 400 tisuća kuna.

Različiti programi popularizacije košarke odvijali su se tijekom cijelog dana, od nastupa najmlađih košarkaša, preko igrača u kolicima do turnira 3 na 3 na kojem je sudjelovalo 15 ekipa, a igralište je službeno otvoreno navečer paljenjem rasvjete.

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok naglasio je da je lokacija stalno puna i da je grad dobio mali sportski park u Parku mladih.

– Park mladih je bio zamišljen da se nadopunjuje. Ove godine moram pohvaliti maturante koji nisu ništa uništili. Zaista imamo sjajan vanjski prostor. Uz igrališta za odbojku i rukomet na pijesku na Dravi, koja su također osvijetljena, uz sva igrališta koja smo napravili po gradu, Grabanice, Hrašćica, Gojanec, u četiri godine mandata obnovit ćemo sva dječja igrališta i u svakom kvartu imati po jedno sportsko igralište. A najbitnije je da ih ljudi koriste – rekao je gradonačelnik i dodao da prema službenim procjenama HOO-a Varaždin ima najviše aktivnih sportaša na broj stanovnika i njima je namijenjena ta sportska infrastruktura.

Predsjednik ZSUGV-a Alen Runac istaknuo je da im je cilj svih ovih godina urediti i obnoviti sportsku infrastrukturu za kvalitetan trening i rekreaciju. I novi košarkaški teren u Parku mladih dio je tih napora, a novih ideja će uvijek biti pa tako i za nadopunu ove lokacije, na kojoj je skate park.

Nino Gregorina, predsjednik Košarkaškog saveza Varaždinske županije, rekao je da su na Dan državnosti imali i praznik košarke.

– Zahvaljujem Gradu i Zajednici što su nam pomogli u ovom projektu. Bit će to nova era košarke u Varaždinu, a želimo prije svega privući mlade. Tijekom ljeta planiramo puno aktivnosti kako bismo maksimalno iskoristili ovaj teren – najavio je Gregorina.

aktualno.hr

kosarka 1 kosarka 2 kosarka 3 kosarka 4 kosarka 5 kosarka 6 kosarka 7 kosarka 9 kosarka 10

31. 05. 2020.