Uvjerljivi na početku priprema

Varaždin - Nafta 4:0

16. 07. 2017.

Ako se po jutru dan poznaje onda bi Varaždin u Drugoj ligi morao biti dobar. Ne dobar, nego odličan. No teško je donositi zaključke nakon samo pet dana priprema i samo jedne, prve, pripremne utakmice.
Uglavnom, Varaždin je u subotu bez većih problema rasturio slovenskog drugoligaša Naftu s 4:0. Naravno da to nije bila neka igra za pamćenje, nije to bila neka rapsodija, ali Kastelovi su igrači, a isprobao ih je 24 ukupno, izgledali vrlo dobro. Naročito je dobro izgledalo drugo poluvrijeme kada su se „španeri“ poput Golubara, pa sjajnog Glavice, Erića, Šafarića, poigravali sa Slovencima. Nikako se ne smije ne spomenuti niti odličnog Sačera koji zabio krasan gol s 40 metara (!), pa Drožđeka koji je također bio strijelac. Dopao se i Nigerijac Bamidele na desnom boku, uobičajeno „motoričan“ bio je Šimek i da ne nabrajamo dalje, ali nemojmo zaboraviti da nije bilo Ćelića i Jerteca. Bilo je i nekih novih imena poput Kulenovića, koji je neki dan došao iz Dinama i nepoznatog Martinca. Sve u svemu vrlo dobra uvertira Varaždina u novu sezonu.
Varaždin – Nafta 4:0 (2:0)
Varaždin – stadion Varteksa. Gledatelja: 200. Sudac: Pajtak (M. Bukovec).
Strijelci: 1:0 Sačer (23), 2:0 Drožđek (40), 3:0 Glavica (60), 4:0 Erić (71).
Varaždin: Gavranović, Bamidele, Kulenović, Hranilović, Vuk, Šimek, Jagačić, Martinac, Drožđek, Težak, Sačer (Galoši, Šafarić, Golik, Golubar, Erić, Petrović, Mesarić, Conjar, Havelka, Senić, Kos, Kolarić, Glavica). Trener: Zoran Kastel.
Nafta: Valentić, Ilić, Živko, Malešević, Šeruga, Zagorec, Oštrek, Roginić, Monjac, Marcijuš, Zeljko (Raduša, Vinko, Novinić, Voreš, Poredoš). Trener: Franc Fridl.

16. 07. 2017.