“Uvijek u pokretu!” – 3. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja

Klub nordijskog hodanja Varaždin

06. 10. 2018.

Klub nordijskog hodanja Varaždin je i ove godine organizirao festival nordijskog hodanja i pješačenja na kojem je sudjelovalo preko 250 sudionika.
Festival je organiziran u subotu, 29.9.2018., kada se obilježava Svjetski dan srca, na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Sudionici festivala su došli iz Opatije, Zagreba, Preloga, Čakovca, Nedelišća, Savske Vesi, Varaždina i Slovenije.
U sklopu festivala se mogao izmjeriti tlak i šećer u krvi, kao i indeks masnoće, probati klipiće, jabuke ili novi proteinski napitak, posjetiti Muzej kukaca i Stari grad. Na pozornici na Kapucinskom trgu, u programu koji je vodila Karmen Špiranec, nastupile su članice Univerzalnog plesnog studija Feel iz Varaždina, kao i tamburaška i folklorna sekcija Centra tradicijske kulture iz Varaždina. Sudionici festivala su na raspolaganju besplatno imali razglednice Varaždina, da se jave kome žele, a donaciju maraka je dala Hrvatska pošta, kao i sandučić za pisma.
Prisutne je pozdravio predstavnik organizatora, Srećko Radulović, Davorin Antonić, predsjednik Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, Laura Stojić, predstavnica Udruge hrvatsko-finskog prijateljstva, kao i Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Varaždina, koja je i otvorila festival.
Zagrijavanje sudionika festivala je vrlo uspješno vodio prof. kineziologije Damir Vučić. Na 2. Hrvatskom natjecanju u nordijskom hodanju je sudjelovalo 25 natjecatelja, a prva mjesta su osvojili Robert Bobinec iz Zagreba, u muškoj, i Snježana Štepan iz Strmeca Remetinačkog, u ženskoj konkurenciji, te su osvojili zlatne medalje, pehare i štapove za nordijsko hodanje, donaciju tvrtke Larus iz Sesveta.
Sudionici festivala su mogli izabrati jednu od 4 rute nordijskog hodanja i to na 1 km, 2,5 km, 5 km i 10 km, prema svojim afinitetima. Voditelji ruta su ih sigurno proveli ulicama i periferijom grada Varaždina, a najdužu rutu je pratila patrola Prometne policije Policijske postaje Varaždin. Ruta na 2,5 km je bila turističko-informativna, na kojoj je turistička voditeljica govorila o kulturno-povijesnim znamenitostima Varaždina. Na rutu od 1 km su se uključile i osobe s posebnim potrebama uz pratitelje, iz udruge Uz tebe sam.
Festival je uspješno organizirao Organizacijski odbor od 25 članova-volontera Kluba NH Varaždin.

06. 10. 2018.