Uspješna sezona za Fight Club Kovačić: Osvojili čak 139 medalja, ali to nije sve!

FC Kovačić

06. 01. 2020.

Prošla 2019 godina bila je vrlo uspješna za članove Fight Cluba Kovačić. S osvojenih  139 medalja od čega 56 zlata, klub potvrđuje konstantu u ostvarivanju rezultata.

Nastupili su na 14 natjecanja, a čak četiri puta bili su najbolji klub natjecanja. Matej Kos na redovnoj sjednici Hrvatskog savate saveza 2019 godine proglašeni je za najboljeg juniora. Također u 2019 godini Matej je postao prvak Hrvatske u precombatu te prvak Hrvatske u assasut i proglašeni je za najboljeg borca prvenstva.
Prošle godine osvojeno je 9 titula prvaka Hrvatske i 10 titula  viceprvaka Hrvatske, a klub ima i 3 osvajača kupa Hrvatske, tri europska prvaka, 25 zlatnih medalja s međunarodnih turnira, 2 zlata s europskih igara borilačkih sportova, 4 zlata sa svjetskih igara borilačkih sportova.
Također klub je sudjelovao u brojnim aktivnostima među kojima je dobrovoljno darovanje krvi, uz odaziv dvadesetak članova kluba. Klub je organizirao i nastup na Špancirfestu – prezentaciju savate boksa, a tu su i ljetni savate kamp „Savate akademija”, Cross liga, Utrka Grada Anđela na kojoj je nastupilo 16 članova,  Varaždinski polumaraton na kojem su najmlađi članovi FC Kovačić osvojili jedno prvo i dva druga mjesta. Vrijedi spomenuti i prikupljanje i predaju pomoći za udrugu „Spas” Varaždin.

Također organizirali su polaganje za rukavice – stupnjeve znanja u savateu na kojemu su 72 člana uspješno položila test, a seminar je održao Ernesto Hoosta – osvajača K1 turnira. Organizirana je i proslava 15 godina kluba u sklopu koje su održane svjetske igre borilačkih sportova na kojima je nastupilo više od 500 boraca iz cijeloga svijeta. Klub iz Sračinca organizirao je i Cestica Fight Night gdje su pred punom dvoranom nastupili njihovi borci. Za kraj godine, održana je završna fešta na kojoj je bilo dvjestotinjak članova kluba koji su uživali u ženskom turniru rekreativki u kojemu su se u finalu i za pojas prvakinje kluba za 2019 godinu susrele Štefica Sever i Mihaela Laljek.
FC Kovačić dobio je priznanje općine Sračinec, a za njihove je članove organizirano primanje u varaždinskoj Županijskoj palači te u Gradskoj vijećnici.

Planovi za ovu godinu su veliki i ambiciozni. U klubu koji ima 5 stalnih trenera plus 3 vanjska suradnika, doktora fizijatra, psihologa, klub koji radi na dvije lokacije i otvara treću, koji ima više od 300 članova, u 2020. godini opet stavlja naglasak na mlade, odnosno djecu. Najvažnije grupe u klubu su djeca od 3 do 6 godina, kadeti od 7 do 14 i juniori od 14 do 18 godina. Upisi u sve grupe su u tijeku, a više informacija možete naći ovdje

Ovim putem klub zahvaljuje svim članovima, simpatizerima, novinarima, Gradu Varaždinu, Općini Sračinec, Varaždinskoj županiji, Turističkoj zajednici grada Varaždina, Turističkoj zajednici Varaždinske županije,  Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina te svim sponzorima i prijateljima kluba.

fc kovacic 2 fc kovacic 3 fc kovacic 4 fc kovacic 5

06. 01. 2020.