Ukrajina i Austrija u finalu

Bejzbolsko EP za juniore u Varaždinu

15. 07. 2017.

U sjajnoj atmosferi, pred dvjestotinjak gledatelja, juniorska bejzbolska reprezentacija Austrije je nakon produžetka i ukupno tri i pol sata borbe, svladala Hrvatsku rezultatom 5:4. Bilo je izuzetno neizvjesno, Austrijancima je trebala pobjeda da bi se domogli finala, a mladi Hrvati htjeli su ostvariti i drugu pobjedu na turniru. No fortuna je na koncu otišla na stranu Austrije.
– Izuzetno sam zadovoljan igrom naše reprezentacije koja je na koncu osvojila 4. mjesto u ovim kvalifikacijama za “A” skupinu Europskog prvenstva. Da je bilo više sreće mogli smo možda i više napraviti. Imali smo težak raspored jer smo morali igrati utakmice svaki dan, dok su drugi imali uvijek po dan odmora. No sretan sam što se publika odazvala u velikom broju, što je zdušno navijala i stvorila odličnu atmosferu kakvu negdje drugdje rijetko možete doživjeti. Moram spomenuti i to da je u našoj reprezentaciji nastupilo čak osam igrača BK Vindije koji su pokazali velik potencijal i zaista ne trebamo strahovati za budućnost bejzbola u Hrvatskoj – rekao je predsjednik BK Vindija i ogranizator ovih kvalifikacija Goran Vučetić.
U prvoj utakmici dana Ukrajina je svladala Slovačku i tako izborila finale s Austrijom koje je na rasporedu u subotu, 15. srpnja, u 14 sati, na igralištu Srednjoškolac.

15. 07. 2017.