Trkačice i trkači iz deset zemalja u Novu godinu utrčat će u Varaždinu

41. Novogodišnja utrka Grada Varaždina

27. 12. 2018.

Za varaždinsku Novogodišnju utrku, jedan od rijetkih sportskih događaja u svijetu koji se održava na prijelazu iz jedne kalendarske godine u drugu, prijavljeno je 365 trkačica i trkača iz deset zemalja.
Organizatori iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, uz pomoć Atletskog kluba „Sloboda“ i pokroviteljstvo Grada Varaždina, za 41. izdanje ponovno trkačima pripremaju jedinstven doživljaj u utrci varaždinskim gradskim ulicama i trgovima u novogodišnjem slavlju.
Novosti su da će start u ponoć ponovo biti na središnjem varaždinskom Trgu kralja Tomislava, gdje će Varaždinci organizirano dočekati Novu godinu te da će i natjecatelji i natjecateljice trčati jedan krug, dužine 4,8 kilometara (start – nekadašnja Vateksova robna kuća, Franjevački trg, Ulica Andrije Kačića Miošića, Ulica Stanka Vraza, Ulica Zrinskih i Frankopana, Ulica Miroslava Krleže, Zagrebačka, Cesarčeva, Preradovićeva, Trg bana Josipa Jelačića, Ulica Vladimira Nazora, Ulica Stanka Vraza, Ulica Andrije Kačića Miošića, Franjevački trg, Trg Kralja Tomislava).
Startnina se ne naplaćuje, a podjela startnih brojeva, kao i dodatne prijave, bit će na obilježenom mjestu u neposrednoj blizini starta utrke kod bivše Varteksove robne kuće na Franjevačkom trgu 31. prosinca od 21 do 23 sata.
Za sudionike utrke osigurane su majice i spomen-medalje, a novčane nagrade osvojit će najbržih troje u apsolutnoj muškoj i apsolutnoj ženskoj kategoriji – 300, 200 odnosno 100 eura.

27. 12. 2018.