Tour of Croatia ove godine zaobilazi Varaždin

Šest etapa od 17. do 22. travnja

14. 02. 2018.

Iako je u posljednjih nekoliko godina najpoznatija biciklistička utrka u Hrvatskoj, Tour of Croatia, prolazila kroz Varaždinsku županiju, a 2016. je jedna etapa čak i završila u Varaždinu, ove godne Tour nas zaobilazi. Još samo prije nekoliko dana gradonačelnik Ivan Čehok neslužbeno je spomenuo da postoji mogućnost da utrka prođe našim krajem, no, od toga svega ništa.
Naime, biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se četvrtu godinu zaredom, od 17. do 22. travnja 2018. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara diljem cijele Hrvatske, ali ni jedna od tih etapa ne prolazi našim krajem.
I ove godine Tour of Croatia započinje u Osijeku, u utorak 17. travnja, a cilj prvog dana bit će Koprivnica. Nakon toga, u srijedu 18. travnja, cjelokupna organizacija utrke seli se u Karlovac, otkud kreće druga etapa čiji je cilj u Zadru. Start treće etape, koja je na rasporedu u četvrtak 19. travnja, bit će u Trogiru, a upravo bi ona mogla značajno utjecati na ukupan poredak jer joj je cilj na 1762 metra drugom po visini vrhu Hrvatske – Svetom Juri na Biokovu. Uvod u vikend je četvrta etapa koja se vozi u petak 20. travnja od Starigrada (NP Paklenica) do Crikvenice, dok subota donosi nova uzbuđenja jer je na rasporedu kraljevska etapa. Ta se etapa vozi od Rapca do Poklona na Učki, na koju će se biciklisti prvo popeti s istarske pa onda i s kvarnerske strane. Posljednja etapa starta u nedjelju 22. travnja u Samoboru, a cilj je, uz već tradicionalne završne krugove u gradu Zagrebu, na Trgu sv. Marka, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.

14. 02. 2018.