Toplička šetnica ili od Kalnika do Toplica? Pridružite se Danu planinara MIV-a i provedite subotu aktivno

ZSUGV

03. 06. 2022.

Hrvatsko planinarsko društvo MIV iz Varaždina, povodom dana osnivanja društva, već dugi niz godina organizira susrete planinara u prirodi pod nazivom „Dan planinara MIV-a“. Susret se organizira za članove MIV-a, ali također i vanjske sudionike.

Ove će se godine 42 godine postojanja društva obilježiti susretom u subotu, 4. lipnja, u Varaždinskim Toplicama kod Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića.

Polazak autobusom s parkirališta kod groblja u Varaždinu je u 7:00 sati. Okupljanje u Varaždinskim Toplicama bit će od 7:30 do 8:00 sati, a potom se ide na dvije planinarske rute. Sudionici će moći birati između „Topličke šetnice“ (Osnovna škola – park – vrh Tonimir – slap – Osnovna škola) ili „Od Kalnika do Toplica“, planiranog trajanja oko 5 sati i s oko 20 km hodanja. Polazak je u 8:30 sati s vožnjom do Kalnika, a potom hodanjem preko Pece i Ljubelja do Varaždinskih Toplica.

HPD MIV osigurava obrok za sve sudionike pohoda kod Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u 13:00 sati. Za sve je organiziran povratak autobusima iz Varaždinskih Toplica u Varaždin u 17:00 sati.

 

03. 06. 2022.