Toplak uoči Intera: Prednost je da prvu utakmicu igramo s ekipom koju jako dobro poznam

NK Varaždin

14. 02. 2020.

Samir Toplak, kao novi trener Varaždina, prvu će utakmicu imati u subotu u Zaprešiću protiv Intera, kluba koji je vodio pet i pol godina.
Uoči utakmice Toplak je podijelio svoja razmišljanja s novinarima ponovivši da ima puno toga za napraviti s ekipom, a jako malo vremena.
– Mislim da smo napravili mali pomak u psihološkom pogledu, da su shvatili da u ovom sportu i ovom poslu treba uživati. Puno smo radili na nekim taktičkim finesicama, nekim stvarima za koje smatram da bi trebalo drugačije nego su do sada radili. S vremenom će to biti bolje. Do reprezentativne pauze, 20.3., ekipa bi trebala imati glavu i rep, kako bih ja htio. U ove četiri utakmice trebamo tražit rezultat i bodove. Zbog toga sam i došao. U ljepoti nećemo umirati, ali uz neke taktičke stvari bit ćemo atraktivna ekipa. Ima materijala, igrača koji znaju, međutim nisu bili složeni u cjelinu i dobre stvari nisu ispoljavali na van, a loše su dolazile na vidjelo – rekao je trener koji je zadovoljan novim pojačanjima u klubu.
– Dobili smo dva jako dobra igrača, Tonio Teklić i Pero Mamić. Napravili smo veliki pomak. Žalim za Drožđekom i Glavinom koji neće igrati u Zaprešiću, to su igrači koji bi trebali napraviti prevagu. Do kraja tjedna možda ćemo imati i nova imena – najavio je Toplak te se posvetio Interu.
– Osim obrane koja je im potpuno nova, ostali igrači su oni koje sam vodio. Oni u ovom momentu nemaju širinu, ali imaju dobru atmosferu, dobro su krenuli u sezonu. To mi je prednost, bolje da igram prvu utakmicu s ekipom koju jako dobro poznam. Ali igrači su ti koju moraju biti pravi i prepoznati situaciju na terenu. Samo želim da budu pravi fajteri, daju sve od sebe, otpuste kočnice i u određenim trenucima se nametnut. Inter je ekipa koja će ti dat igrat, a mi možemo igrat. Moramo biti točni u predaji i ne smijemo dopustiti da nas Inter u Zaprešiću iskontrira – Toplakov je recept za rezultat koji bi vratio samopouzdanje varaždinskoj ekipi.
Utakmica 22. kola HT Prve lige u Zaprešiću će se igrati u subotu od 15 sati.

aktualno.hr

14. 02. 2020.