Tko su najbolji varaždinski sportaši s invaliditetom?

58. izbor najboljeg sportaša Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina

28. 01. 2021.

U 58. izboru za najboljeg sportaša Varaždina, kojeg provodi Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, biraju se i najbolji sportaši s invaliditetom.

U muškoj konkurenciji su plivač Nikola Kosec, streljač Milan Lugarić i stolnotenisač Tomislav Špalj.

Nikola Kosec iz Plivačkog kluba za osobe s invaliditetom Vidra osvojio je prvo mjesto na 50 metara u seniorskoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvo Hrvatske plivača s invaliditetom. Drugi je bio na 100m delfin i treći na 100m leđno.

Milan Lugarić iz Varaždinskog sportskog saveza gluhih osvojio je naslov na Prvenstvu Hrvatske gluhih u gađanju zračnim pištoljem na 10 metara. U finalu Kupa Hrvatske u gađanju zračnim pištoljem na 10m, u konkurenciji s čujućim osobama, zauzeo je 21. mjesto.

Tomislav Špalj iz Saveza športskih klubova osoba s invaliditetom Grada Varaždina osvojio je naslov u paru na Prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu. Za reprezentaciju je nastupio na Svjetskom kupu u Italiji, gdje je osvojio treće mjesto, te prva mjesta na međunarodnom turniru u Zagrebu i međunarodnom turniru u Crnoj Gori, gdje je bio prvi pojedinačno i ekipno.

U ženskoj konkurenciji su plivačice Brunela Hrženjak i Sabina Kušter te streljačica Vida Puškadija.

Brunela Hrženjak iz Plivačkog kluba Vidra osvojila je dva seniorska treća mjesta na Otvorenom prvenstvo Hrvatske plivača s invaliditetom, na 100m prsno i na 50m leđno.

Sabina Kušter iz Plivačkog kluba Vidra ima šest naslova s Otvorenog prvenstva Hrvatske plivača s invaliditetom, na 50m prsno, 100m prsno, 50m slobodno, 100m slobodno, 50m leđno i 100m leđno.

Vida Puškadija iz Varaždinskog športskog saveza gluhih na Prvenstvu Hrvatske gluhih u gađanju zračnom puškom na 10m osvojila je prvo mjesto pojedinačno.

Na prethodnom izboru naslove za 2019. godinu osvojili su Nikola Kosec i Vida Puškadija (foto: arhiva).

28. 01. 2021.