Tko su mlade nade varaždinskog sporta?

58. izbor najboljeg sportaša Varaždina

27. 01. 2021.

U sklopu 58. izbora najboljeg sportaša Varaždina, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, biraju se i najveće nade varaždinskog sporta.

U muškoj konkurenciji kandidati su kajakaš Roko Bengeri, tenisači Rian Bregović i Stjepan Ivanek, rukometaš Tin Herceg, atletičar Martin Mlinarić, košarkaš Matija Pavlic, stolnotenisač Leon Šantek, borac Emanuel Šprem i gimnastičar Emanuel Žugec.

Roko Bengeri iz Kajak kanu kluba Varteks seniorski je prvak Hrvatske u kanuu jednosjedu. Prva je mjesta osvajao i na juniorskom Europskom kupu (Flatach i Rudnice) u kajaku i kanuu. Na Europskom juniorskom prvenstvu bio je deveti u kanuu jednosjedu. Za reprezentaciju je nastupio na europskim kupovima za mlađe juniore, Europskom juniorskom prvenstvu i Europskom seniorskom prvenstvu.

Rian Bregović iz Tenis kluba Varteks osvojio je drugo mjesto na Regionalnom prvenstvo sjeverozapadne Hrvatske.

Tin Herceg iz Rukometnog kluba Varaždin osvojio je treće mjesto na Mediteranskom prvenstvo u rukometu U-18, a proglašen je najboljim golmanom prvenstva.

Stjepan Ivanek iz Tenis klub Varaždin 1181 na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske do 16 godina osvojio je drugo mjesto. Na turniru Tennis Europe Marin Šuica do 16 godina bio je treći u parovima. Ekipno je treći u Drugoj hrvatskoj teniskoj ligi seniori. Drži 397. mjesto na rang listi Tennis Europe do 16 godina.

Martin Mlinarić iz Atletskog kluba Sloboda mlađejuniorski je dvoranski prvak Hrvatske u skoku u vis. Drugi je bio na Prvenstvu Hrvatske za seniore u dvorani i Prvenstvu Hrvatske za juniore u dvorani. Prvo je mjesto osvojio na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore i Prvenstvu Hrvatske za juniore, dok je drugi bio na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore. Za reprezentaciju je nastupio na Prvenstvu Balkana u dvorani za juniore i juniorke na kojem je bio osmi, a isti plasman ima i na Prvenstvu Balkana za juniore i juniorke.

Matija Pavlic iz Košarkaškog kluba Vindija najbolji je strijelac Jedinstvene kadetske lige 2019/2020. Uvršten je na širi popis najboljih kadeta Hrvatske.

Leon Šantek iz Stolnoteniskog kluba STARR ekipni je prvak Hrvatske za seniore i drugi u mješovitim parovima. Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore bio je drugi u mješovitim parovima, a na Prvenstvu Hrvatske za juniore drugi u parovima i u mješovitim parovima. Za juniorsku reprezentaciju nastupio je pojedinačno i ekipno u Češkoj, a za seniorsku i U-21 u zagrebu.

Emanuel Šprem iz Savate kluba Fight Club Kovačić osvajao je prvo i drugo mjesto u Prvoj boksačkoj ligi te prvo mjesto na međunarodnom turniru u Budimpešti i drugo mjesto na međunarodnom turniru u Zalaegerszegu.

Mateo Žugec iz Gimnastički klub Vindija juniorski je doprvak Hrvatske na konju s hvataljkama te četvrti s Europskog prvenstva za juniore.

U ženskoj konkurenciji kandidatkinje su stolnotenisačice Bruna Borovec i Ivona Štriga, kajakašica Klara Dvorski, tenisačica Lara Hrašćanec, atletičarka Jana Koščak, borkinja Lea Paska i košarkašica Paula Žanić.

Bruna Borovec iz Stolnoteniskog kluba STARR osvojila je kadetsko Prvenstvo Hrvatske u mješovitim parovima, dok je pojedinačno bila druga. Prvo mjesto drži na ranglisti kadetkinje HSTS-a za 2020. Na Prvenstvu Hrvatske za juniorke bile je treća u parovima, pojedinačno i ekipno. Na ranglisti juniorki je šesta. Za reprezentaciju je nastupila na ITTF Junior/Cadet Openu u Češkoj, gdje je imala 12 nastupa pojedinačno, u paru i ekipno. Na europskoj ranglisti kadetkinja je na 40. mjestu, a na svjetskoj na 77.

Klara Dvorski iz Kajak kanu kluba Varteks osvojila je naslov seniorske prvakinje Hrvatske u kajaku.

Lara Hraščanec iz Tenis kluba Varteks na Prvenstvu Hrvatske do 18 godina bila je deveta, a na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u dvorani igrala je u četvrtfinalu.

Jana Koščak iz Atletskog klub Sloboda na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje u dvorani osvojila je prvo mjesto na 60m prepone i drugo u skoku u vis. Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke u dvorani bila je treća u skoku u dalj. Na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje bila je prva na 100m prepone, u skoku u dalj i u koplju, a treća na 300m prepone. Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke bila je prva u skoku u vis i druga u skoku u dalj. Na Prvenstvo Hrvatske za juniorke bila je prva u skok u vis. Na Prvenstvu Hrvatske u višebojima bila je prva u šestoboju s hrvatskim rekordom. Drži i rekord u skoku u vis za kadetkinje (176cm). Za reprezentaciju je nastupila na European Kids Athletics Games gdje je osvojila prva mjesta u bacanju koplja i u skoku u vis.

Lea Paska iz Savate kluba Fight Club Kovačić osvojila je prvo mjesto u Prvoj boksačkoj ligi i na međunarodnom turniru u Zalaegerszegu, a drugo na međunarodnom turniru u Budimpešti

Ivona Štriga iz Stolnoteniskog kluba STARR prva je na hrvatskoj juniorskoj ranglisti. Na Prvenstvu Hrvatske za juniorke bila je druga u mješovitim parovima i ekipno, a treća u parovima. Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniorke bila je druga. Za reprezentaciju je nastupila na ITTF Junior/Cadet Openu u Češkoj kao juniorka pojedinačno i ekipno te u Zagrebu za seniorsku i U-21 reprezentaciju.

Paula Žanić iz Ženskog košarkaškog kluba Vindi nastupila je za kadetsku košarkašku reprezentaciju Hrvatske.

Za 2019. naslove najveće nade varaždinskog sporta osvojili su Mateo Žugec i Klara Koščak.

Foto: arhiva (57. izbor najboljeg sportaša Varaždina)

27. 01. 2021.