Tko će biti najbolji sportaš Varaždina 2020.?

58. izbor najboljih sportaša Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina

30. 01. 2021.

U tijeku je 58. izbor najboljih sportaša Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Tko će biti najbolji sportaš Varaždina 2020.?

Naslov brani karatist Enes Garibović, dok su kandidati još hrvač Sandro Frankol, skijaš Istok Rodeš i atletičar David Šalamon.

Sandro Frankol iz HK Vindija na seniorskom Prvenstvu Hrvatske osvojio je prvo mjesto, a u Premijer hrvačkoj ligi ima maksimalan broj pobjeda.

Enes Garibović iz ŠKK Varaždin bio je prvi na Prvenstvu Balkana, drugi na Grand Prixu Croatia i Prvenstvu Hrvatske, a na Karate1 Premier League u Dubaiju i Salzburg bio je u osmini finala. Nastupio je na Karate1 Premier League u Parizu.

Istok Rodeš, član SK Varaždin, osvojio je 25. mjesta u slalomskim utrkama Svjetskog kupa u Zagrebu i Madonni di Campiglio, a nastupio je još u Adelbodenu, Kitzbuehelu i Chamonixu.

David Šalamon iz AK Sloboda mlađeseniorski je prvak Hrvatske na 400 metara u dvorani. U konkurenciji seniora u dvorani je osvojio drugo mjesto, a na otvorenom treće. U mješovitoj štafeti 4x400m bio je treći. Nastupio je Prvenstvu Balkana u dvorani, a na tromeču „Slovenija-Hrvatska-Srbija“ na 4x400m bio je drugi, dok je na 400m nastupio u finalu.

foto: arhiva (57. izbor najboljih sportaša Varaždina)

30. 01. 2021.