Težak poraz Varteksa

Treća HNL istok

19. 03. 2018.

Tri dana nakon prvenstvene utakmice s Vukovarom, koja je na Varteksovom stadionu završila sa sretnih 1:1, Varteks je u nedjelju poslijepodne na Slobodi doživio težak „nokaut“ od Marsonije i izgubio 3:0.
Po teškom terenu iluzorno je bilo očekivati nekakvu igru. Uglavnom se igra „preskakala“, a tu su se bolje snašli gosti iz Slavonskog Broda. Prvi gol postigli su već u 15. minuti nakon kornera kada je Čanić glavom pogodio mrežu Posavca. Varteks je nešto pokušavao, ali cijelu utakmicu uputio je, možda, dva-tri udarca prema golu. Sudbinu Varteksovcima zapečatio je Boban svojim golovima u 32. i 83. minuti.
Varteks je sada u vrlo teškoj situaciji. Posljednji je na tablici sa samo 13 bodova, a da stvar bude gora u ovom kolu iznenađenje je napravio izravni konkurent u borbi za ostanak Belišće, koje je usred Vukovara svladalo istoimenog domaćina 2:1 i sada Varteksovcima bježi tri boda. Upravo protiv Belišća Varteks igra sljedeće subote.
Varteks je nastupio u sastavu: Posavec, Novoselec, Pozderac, Kuhar (Šobak), Hashida, Sušac, Šiprak, Nježić (Radić), Broz, Kukec (Modrić), Šoštarić.

19. 03. 2018.