U subotu 5. listopada Trofej grada Varaždina u standardnim i latinoameričkim plesovima

SPK Valcer, PK Takt i HSPS

04. 09. 2019.

U Sportskoj dvorani Graberje, u subotu, 5. listopada, održat će se Trofej grada Varaždina 2019., međunarodni plesni turnir u standardnim i latinoameričkim plesovima.
Organizatori natjecanja su Sportski plesni klub Valcer, Plesni klub Takt i Hrvatski sportski plesni savez, a pokrovitelj natjecanja je Grad Varaždin.
Trofej grada Varaždina okupit će preko 300 natjecatelja svih starosnih kategorija – mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani, iz brojnih hrvatskih klubova, ali i iz susjedne Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.
Plesni parovi predstavit će se varaždinskoj publici u dvije discipline sportskog plesa; u standardnim plesovima (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep) te u latinoameričkim (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive). Isto tako ove godine održat će se natjecanja i u pojedinačnim kategorijama kao i formacijama. Svi plesni natjecatelji, pojedinci i parovi svojim će se plesnim umijećem i vještinom pokušati izboriti za naklonost sudaca i za naslove najboljih te za sebe i svoj klub osvojiti ovogodišnji Trofej grada Varaždina.
Sportski plesni klub Valcer u službenom dijelu natjecanja predstavljat će šest plesnih parova U kategoriji mlađih osnovaca natjecat će se Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević, u kategoriji osnovci natjecati će se David Hudoletnjak i Kiara Črnila, u kategoriji mlađe mladeži natjecati će se Eugen Sekovanić i Kiara Habunek. Teo Patačko i Stefani Hrman predstavljat će SPK Valcer u kategoriji mladeži.
U pojedinačnim kategorijama kategoriji osnovci nastupit će Vida Jurak, Leona Mičuda i Lana Režek dok će u kategoriji mlađih osnovaca nastupiti Elena Sekovanić.
Plesni klub Takt iz Varaždina u službenom dijelu natjecanja predstavljat će plesni parovi Andrej Detelj i Elena Weiser, Luka Gladović i Elena Majcen, Gabriel Novotny i Marta Majcen te Marino Bruža Habek i Iva Friščić.
U pojedinačnim kategorijama nastupit će Ema Žalac, Nika Plantak, Nina Đipalo Čelik, Lana Stanković Vrček, Ema Biškup, Ela Alibašić, Eni Kočet, Linda Šoštarek, Ivana Roginek i Danijela Bodružić. Djevojke koje se natječu u pojedinačnim kategorijama predstavit će se i u formacijskom dijelu natjecanja kao grupa Angels s koreografijom Natural.
Kvalifikacijska natjecanja odvijat će se tijekom cijelog dana u subotu, a u večernjem dijelu od 19 sati namijenjenom publici ujedno i najatraktivnijem dijelu programa vidjet ćemo ceremoniju svečanog otvorenja s defileom svih parova i pozdravnim govorima, završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinoameričkih plesova za kategorije mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži, odraslih i veterana te show program plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt te show program ostalih gostiju.
U show programu nastupit će članovi Sportskog plesnog kluba Valcer, pod vodstvom Adriane i Emine Mušanović, licenciranih učiteljica sportskih i rekreativnih plesova, proslavljenih varaždinskih plesačica, te će prezentirati svoje plesno umijeće kroz show program s plesovima freestyle dance i hip hopa te članovi plesnih radionica Plesnog kluba Takt pod vodstvom Igora Šalamuna, licenciranog učitelja sportskog i rekreativnog plesa s 20 godina iskustva u plesnoj poduci djece i odraslih, a u njihovom nastupu vidjet ćemo koreografije iz cha-cha-cha i casina (salse cubane).
Želja Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt je da ovom sportskom manifestacijom razviju interes za plesno glazbeno područje, što uspješnije promoviraju Grad Varaždin, Varaždinsku i Međimursku županiju te doprinesu ostvarivanju turističkih efekata i društveno-ekonomskog razvoja Grada Varaždina, Varaždinske i Međimurske županije.

ples 2

04. 09. 2019.