Stvara li se u Varaždinu vrhunska ženska odbojkaška ekipa?

OK Kitro Varaždin

17. 10. 2016.

Odbojkašice Kitro Varaždina nastavile su svoj ovojesenski pobjednički niz i na prvenstvenoj premijeri. Nakon četiri „skalpa“ u Hrvatskom odbojkaškom kupu (Ivanec, Karlovac, Azena, Bjelovar), Varaždinke su i na otvaranju sezone Prve B lige u Zagrebu, na gostovanju kod Olimpika II, upisale pobjedu rezultatom 3:2, po setovima 25:18, 25:17, 18:25, 17:25, 15:5.
Zagrebački Olimpik Varaždinke je dočekao u euforičnom, slavljeničkom raspoloženju. Ovaj 10 godina stari klub upravo živi povijesne dane, naime od ove mu je sezone fuzijom pripojen i OK Fortis Volta, čime je Olimpik postao najmasovniji ženski odbojkaški klub u Hrvatskoj pa i dosta šire, trenutačno s točno 638(!) registriranih igračica. Varaždinkama je eto pripala čast biti u Prvoj B ligi prvim protivnicama OK Olimpika, kluba koji ne skriva ambiciju čim prije napasti vrh hrvatske ženske odbojke, a potom i napraviti iskorak na međunarodnoj, europskoj sceni.
Varaždinke međutim nisu puno marile za želje i ambicije svojeg domaćina, od prvog su poena zagospodarile parketom dvorane u Trnskom.
– Već ću zvučati malo dosadno, ali opet smo u prva dva seta i u ovom odlučujućem petom odigrali svoju daleko najbolju odbojku dosad. Možda će netko sa strane gledajući rezultat dobiti dojam da su se naše cure u trećem i četvrtom setu opustile, rezultatski ispustile 2:0 prednost, ali moramo znati da je Olimpik stvarno jako dobra ekipa, treća na kraju prošle sezone, sada još i pojačana najboljim curama iz Fortis Volte, tako da ta nam dva seta nisu dale nikakvu šansu. Ali su zato naše djevojke uzele sve što su mogle, dobile prva dva pa opet bile najbolje kad je bilo najpotrebnije – prepričava događanja iz Trnskog trener Kitro Varaždina Ivica Đolonga, apostrofirajući ključnim detaljem pobjede upravo izvrstan servis.

17. 10. 2016.