Od srijede za Varaždince besplatno vježbanje pod stručnim vodstvom!

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina - Projekt „Zdrav pokret!“

29. 03. 2018.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina od srijede, 4. travnja, kreće sa sportsko-rekreacijskim programom „Zdrav pokret!“, koji su u četvrtak na konferenciji za novinare predstavili glavni tajnik, Patrik Koščak, i stručni suradnik Zajednice, Denis Mladenović.
„Zdrav pokret!“ osmišljen je da potakne građanstvo na bavljenje tjelesnom aktivnošću u svrhu poboljšanja kvalitete života provođenjem rekreacijskih treninga i savjetovanjem o zdravom načinu života. Program je u potpunosti besplatan za građane.
„Program je namijenjen svim građanima željnim poboljšanja kvalitete života kroz umjeren i prilagođen trening. Svi su dobrodošli, od školaraca, studenata, sredovječne populacije, do umirovljenika. Program će voditi kineziolozi iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije na vanjskim terenima Sportskog centra „Sloboda“. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika bit će preseljen u sportsku dvoranu u Graberju“, rekao je Mladenović, a Koščak je naglasio da se ovim jednostavnim programom građanima koji već sami vježbaju na Sportskom centru „Sloboda“ želi dati stručno vodstvo.
„Vodit će ih ljudi koji će im znati preporučiti na koji način vježbati. Svi su pozvani, a još jednom ponavljamo da je sudjelovanje besplatno. Potrebna je samo dobra volja“, dodao je glavni tajnik Zajednice.
Program „Zdrav pokret!“ počinje u srijedu, 4. travnja, u 19 sati, a odvijat će se svake srijede do kraja lipnja te ponovo od rujna do kraja studenog. Na trening je potrebno doći u sportskoj odjeći i obući, ponijeti ručnik, bočicu vode i pregršt dobre, sportske volje. Ukoliko se pokaže interes, postoji mogućnost za intenziviranje treninga i termina održavanja.
Iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina najavljuju i druge projekte koji su trenutno u fazi pripreme, među njima prijavljenog programa poticanja djece i mladih na bavljenje sportskom rekreacijom, za koji se uskoro očekuje odgovor, zatim organizacije besplatnog kamp za djecu na Aquacityju, kao i uključivanje Zajednice u provedbu programa u sklopu projekta „Varaždin – grad prijatelj djece“ te povezivanje s drugim varaždinskim udrugama na realizaciji projekata i programa.

29. 03. 2018.