Spretni u vožnji bicikla

17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina

15. 05. 2018.

17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i partnera ide prema svojoj velikoj završnici – natjecanju na stadionu „Sloboda“ u četvrtak.
Nakon prošlotjednih teniskog višeboja i likovna radionice, u ponedjeljak su se mališani iz varaždinskih dječjih vrtića okušali u spretnosti vožnje bicikla. U suradnji s postajom Prometne policije Varaždin i Hrvatskim autoklubom Varaždin, u balonu sportske dvorane u Graberju mališani su, osim vožnje bicikla, učili o prometnoj kulturi i sigurnosti u prometu te važnosti nošenja zaštitne kacige, a svaki sudionik dobio je slikovnicu i bojanku, dar HAK-a. Sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića Varaždin – Trakošćanska, Kozarčeva 1, Kozarčeva 2, Koprivnička i Biškupec – te vrtića Zeko, Panda, Zečić, Vlakić, Čira-čara i Bajka. Najspretnijim malim biciklistima pokazali su se mališani iz Bajke, Kozarčeve 1 i Čira-čare.
U utorak se vrtićarci okušavaju u plivanju, ili hodanju u vodi, na varaždinskim Gradskim bazenima. Završnica Olimpijskog festivala bit će u četvrtak od 16 sati na „Slobodi“. Varaždinski mališani natjecat će se u nogometu te u atletici (trčanje 50 m, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta 4×25 m).
Na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Varaždina sudjeluje ukupno 570 djevojčica i dječaka iz 17 dječjih vrtića.

Djecja_olimpijada_biciklisti (1) Djecja_olimpijada_biciklisti (2) Djecja_olimpijada_biciklisti (3) Djecja_olimpijada_biciklisti (4) Djecja_olimpijada_biciklisti (6) Djecja_olimpijada_biciklisti (7) Djecja_olimpijada_biciklisti (8) Djecja_olimpijada_biciklisti (9) Djecja_olimpijada_biciklisti (10) Djecja_olimpijada_biciklisti (11) Djecja_olimpijada_biciklisti (12) Djecja_olimpijada_biciklisti (13) Djecja_olimpijada_biciklisti (15) Djecja_olimpijada_biciklisti (16) Djecja_olimpijada_biciklisti (17) Djecja_olimpijada_biciklisti (18)

15. 05. 2018.