Sportski susreti triju gradova

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

27. 10. 2017.

Trinaestu godinu za redom Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Športna zveza Lendava i Savez sportova Zalaegerszega organiziraju sportske susrete triju gradova. Ideja je putem sporta povezati mlade ljude, srednjoškolce, iz tri grada u tri države.
Nakon prvog susreta u Varaždinu, gdje su domaćini slavili u atletici i kuglanju, u četvrtak je održan drugi ovogodišnji susret predstavnika triju gradova u Lendavi. Natjecanja u odbojci i badmintonu održana su u sportskoj dvorani Dvojezične srednje škole Lendava.
Varaždinske odbojkašice, inače članice OK Kitro Varaždin, pod vodstvom trenera Ivice Đolonge, osvojile su prvo mjesto, ispred Lendave i Zalaegerszega.
U badmintonu su se natjecali mladići i djevojke, a varaždinska je ekipa, pod vodstvom prof. Dubravke Kunić i prof. Ivana Štimca iz Gospodarske škole Varaždin, zauzela drugo mjesto. Najbolji su bili domaćini, a Zalaegerszeg je bio treći.

lendava 2
Osim sportskog dijela susreta, domaćini iz Športne zveze Lendava za Varaždince su organizirali besplatan posjet izložbi Salvadora Dalija u lendavskom Starom gradu gdje se razgledali više od stotinu grafika, crteža i tapiserija katalonskog umjetnika, poznatog predstavnika nadrealizma.
– Sportski susreti triju gradova već 13 godina povezuju srednjoškolce iz Varaždina, Lendave i Zalaegerszega. Kroz natjecanja na sportskim borilištima, uz stručnu, sportsku potporu trener i kineziologa, mladi ljudi nastavljaju dosadašnju uspješnu suradnju Varaždina, slovenske Lendave i mađarskog Zalaegerszega. Upravo je tako bilo i u Lendavi, i na sportskim terenima i u popratnom programu koji su pripremili domaćini – izjavila je stručna suradnica ZSUGV-a, Anica Sitar Dvorski, koja je vodila varaždinsku ekipu u Lendavi.
Treći, posljednji ovogodišnji susret održat će se krajem studenog u Zalaegerszegu, a srednjoškolci iz triju gradova natjecat će se u nogometu i streljaštvu.

dav

dav

27. 10. 2017.