Za sport u Varaždinu i u 2022. godini više od 10 milijuna kuna

ZSUGV

07. 10. 2021.

Prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2022. godinu jednoglasno je prihvaćen na 39. sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, održanoj u utorak. Program je ukupno vrijedan 10 milijuna i 215 tisuća kuna.

Predsjednik Zajednice, Alen Runac, naglasio je da je jedan od ciljeva programa ulaganje u razvoj mlađih sportaša, koje će se manifestirati kroz ulaganje u stručni kadar koji provodi trenažne procese s mlađim dobnim kategorijama te osiguravanje korištenja sportskih objekata bez naknade za mlade sportaše, a sve radi stvaranja široke kvalitativne osnove kao uvjeta daljnjega napretka, odnosno očuvanja dostignute razine varaždinskog sporta.

–Ciljevi su i unapređenje vrhunske sportske kvalitete koja potiče razvoj sporta i doprinosi ugledu Grada Varaždina, poticanje uključivanja u sport što većeg broja građana, osobito djece i mladeži, te održavanje i investicijska ulaganja u sportske objekte koji su u vlasništvu Grada Varaždina, odnosno kojima upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, čime se zadržava visok standard korištenja sportskih objekata udruga u članstvu Zajednice – dodao je Runac.

Programom javnih potreba u sportu za 2022. godinu za poticanje i promociju sporta predviđeno je ukupno 970 tisuća kuna, 220 tisuća više nego ove godine.

Za provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži i studenata, predviđeno je ukupno 285 tisuća kuna, što je povećanje od 130 tisuća.

Iznos za djelovanje sportskih udruga, sportskih zajednica i saveza je 2,75 milijuna kuna, odnosno 250 tisuća više nego ove godine.

Za opću i posebnu zdravstvenu zaštitu sportaša planirano je 250 tisuća kuna, ili 50 tisuća više.

U Programu je iznos za sufinanciranje stručnih poslova u sportu 910 tisuća kuna, što je 30 tisuća više.

Za sportsko-rekreacijske aktivnosti građana planirano je 80 tisuća kuna, što je povećanje od 60 tisuća kuna u odnosu na ovu godinu.

Financiranje sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom i teškoćama u razvoju povećano je sa 100 tisuća kuna na 120 tisuća kuna.

Financiranje troškova održavanja i funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina te financiranje djelovanja Zajednice iznosi 3,6 milijuna kuna, a to je povećanje za 180 tisuća kuna.

Za sufinanciranje troškova održavanja funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravljaju ostale sportske udruge predviđeno je milijun kuna, a ta sredstva su manja jer se ove godine ulagalo u infrastrukturu, odnosno u dogradnju i izgradnju sportskih sadržaja na objektima koji su u vlasništvu Grada Varaždina.

Financiranje godišnje cijene sata korištenja gradskih školskih sportskih dvorana za provođenje programa sportskih škola povećava se s 80 tisuća kuna na 100 tisuća kuna, a financiranje godišnje cijene sata korištenja Gradskih bazena Varaždin za klubove članove Zajednice iznosi 140 tisuća kuna, što je povećanje za 40 tisuća.

I posljednji segment Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2022. godinu je provođenje i financiranje znanstvenih i razvojnih projekata, elaborata i studija u funkciji razvoja sporta za što je predviđeno 40 tisuća kuna, u odnosu na ovogodišnjih 15 tisuća.

Uz to, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina bit će prva u Hrvatskoj čije će se članice odsad moći prijavljivati na natječaje online, bez papirologije.

Na sjednici Skupštine ZSUGV-a u pridruženo članstvo primljen je Plesni klub PLAN B, a u punopravno Disc golf klub Lagoda Varaždin i Plesni klub Feel. Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina tako sada ima 127 članica.

zajednica sportskih udruga vz001 zajednica sportskih udruga vz002 zajednica sportskih udruga vz003 zajednica sportskih udruga vz004

07. 10. 2021.