Školarci, prijavite se na besplatan Ljetni sportski višeboj!

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

14. 06. 2022.

Nakon 6. Zimskog sportskog višeboja, održanog tijekom zimskog odmora učenika, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina nastavlja suradnju sa gradskim osnovnim školama i na veselje učenika i učenica od trećeg do sedmog razreda, organizira 3. Ljetni sportski višeboj.

Za učenike besplatan sportski višeboj organizira se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Prijaviti se mogu učenici i učenice uzrasta od trećeg do sedmog razreda osnovne škole za koje je u Ljetnom sportskom višeboju osigurano stručno vodstvo kineziologa, članova Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Ljetni sportski višeboj održavat će se u deset dana, od 27. lipnja do 1. srpnja te od 4. do 7. srpnja od 9.00 do 12.00 sati na terenima Sportskog centra Graberje, na Dravskom kupalištu te u Dravskoj park šumi. Za redovite polaznike, Ljetni sportski višeboj završava jednodnevnim izletom na more u petak, 8. srpnja.

Obzirom da se sportske aktivnosti djece tijekom Zimskog višeboja održavaju u dvoranama, u Zajednici žele tijekom Ljetnog višeboja što više boraviti na svježem zraku i u prirodi pa su uveli nove sportove: plivanje, odbojku na pijesku, vaterpolo, disc golf, skokove u vodu, orijentacijsko trčanje, CrossFit Kids, vodene igre, kuglanje… Dvorana u Graberju koristit će se u slučaju lošijeg vremena.

Za učenike je svakodnevno osigurana zdrava okrjepa, kao i prijevoz autobusima iz prigradskih naselja do sportske dvorane „Varaždin“ u Graberju. Za sve sudionike osiguran je prijevoz do Dravske park šume i Dravskog kupališta. Iz Zajednice zahvaljuju ravnateljici Gradskih bazena Varaždin na omogućavanju besplatnog ulaza sudionicima višeboja na Dravsko kupalište.

Prijave za 3. Ljetni sportski višeboj mogu se obaviti putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeAxp6l9u3pHnmlSrxa6KYH3xiZX5VP9pO3XxhpRb8fGSUSNg/viewform ili na mail strucni.suradnik@varazdin-sport.hr.

„Poticanje djece na bavljenje sportom od velike je važnosti za zdravlje, posebice u ovom pandemijskom razdoblju. Bavljenje sportom od malih nogu kod djece stvara pozitivne životne navike. Osim potrebe za kretanjem, djeca sportom razvijaju socijalne vještine, veću odgovornost, samostalnost, ali i timski rad, a sve te vještine će im kasnije koristiti u životu jer se mogu primijeniti u raznim situacijama“, poručila je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina te pozvala roditelje varaždinskih školaraca da prijave svoju djecu na 3. Ljetni sportski višeboj.

3. Ljetni sportski višeboj_plakat

ljetni sportski viseboj

Ljetni_sportski_viseboj (70) ZSUGV_bazeni_Drava (1) ZSUGV_bazeni_Drava (11) ZSUGV_bazeni_Drava_drugi_dan (1) ZSUGV_bazeni_Drava_drugi_dan (9) ZSUGV_bazeni_Drava_drugi_dan (10)

14. 06. 2022.