Šest medalja hrvača i ekipno drugo mjesto

HK Vindija

15. 02. 2021.

Na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u hrvanju, održanom u sportskoj dvorani Pešćenica u Zagrebu, varaždinski hrvači osvojili su jednu zlatnu, dvije srebrne i tri brončane medalje te ekipno drugo mjesto.

Na Prvenstvu Hrvatske nastupilo je 117 hrvača iz dvadesetak klubova, a Vindija je bila druga, s dva boda manje od Sesveta.

Od 17 Vindijinih hrvača zlato je osvojio Sandro Frankol u kategoriji do 55 kilograma, srebra Mihael Bešenić do 60 kg i Jan Siročić do 87 kg, a bronce Alen Fodor do 72 kg, Sebastijan Petrač do 82 kg i Ivan Ratković do 97 kg. Borbe za treće mjesto izgubili su Luka Fajfarić, Nikola Bogović, Ivan Bedeković i Ivan Sambolec. Bez plasmana su ostali Filip Kolarić, Marin Šimek, Ivica Florijanić, Nikola Conar, Dario Majcog, Petar Runac i Leon Meštrić.

Trener Varaždinaca Andrija Barić komentirao je da su prije prvenstva računali na prvo ili drugu mjesto ekipno.

– Na kraju smo bili drugi, uz suđenje koje nije bilo na nivou. A i naši dečki u svim kategorijama gdje su bili po dva došli su u istu granu, istu skupinu, tako da smo tu neke medalja izgubili. Da su bili u drugoj skupini, bila bi barem jedna ili dvije medalje više. Ali, na kraju zadovoljan sam dečkima i nastupom koji su imali na prvenstvu – rekao je Barić.

Sljedeće natjecanje je Državno prvenstvo U-23, koje će se održati 27. veljače, a Vindija bi trebala nastupiti s 13 hrvača.

foto: screenshot

15. 02. 2021.