Seniori izborili EHF kup, mlađe kategorije vrlo uspješne

GRK Varaždin 1930

05. 06. 2018.

Spuštena je zavjesa na još jednu premijerligašku sezonu. Nakon prošlogodišnje Lige za ostanak, GRK Varaždin 1930 ove je sezone izborio Ligu za prvaka i na koncu osvojio četvrto mjesto koje ga vodi u EHF kup. Na domaćem parketu Varaždin je svladao je Poreč, Spačvu i veliki Nexe koji, usput rečeno, ima četiri puta veći klupski proračun. Jedinim kiksom može se smatrati domaći poraz od Dubrave, a on je, kasnije se pokazalo, zapravo bio presudan u (ne)plasmanu u toliko željenu SEHA ligu. Porazi od Zagreba bili su očekivani, ali te su utakmice za najmlađu momčad lige bile prilika za stjecanje iskustva. Uz rezultatski uspjeh Dabrovi su uspjeli afirmirati i nekolicinu mladih igrača poput Levaka, Novaka, Kopreka, Meštrića, Črnilu i Kaštelana koji će u nadolazećim sezonama, uz kapetana Vidačeka i nekoliko iskusnijih, pokušati izboriti SEHA ligu.
Ove godine sjajan rezultat ostvarili su i kadeti osvojivši drugo mjesto u Prvoj kadetskoj ligi s istim brojem bodova kao i prvoplasirani PPD Zagreb, ali s nešto slabijom gol razlikom. Ti igrači, 2000. godišta i mlađi, pokazali su da posjeduju veliki potencijali i bit će uskoro priključeni seniorskom sastavu.
Rukometna akademija GRK Varaždin 1930 odradila je odličnu sezonu i stigla do brojke od 110 registriranih mladih rukometaša. Rezultati mlađih kadeta, dječaka A i dječaka B, u svojim regionalnim ligama bili su iznad svih očekivanja. Treba spomenuti i nekoliko uspješnih nastupa na turnirima od kojih je najpoznatiji onaj u Rovinju gdje su se, u konkurenciji 80 mladih rukometaša u četiri generacije, vratili s medaljama. Najmlađe momčadi, 2008. i 2009. godište, nastupile su na mini-rukometnoj ligi u Rugvici te na još nekoliko turnira na kojima su osvajali medalje.
S obzirom na sve spomenuto u GRK Varaždinu 1930 mogu biti itekako zadovoljni završenom rukometnom sezonom i s puno entuzijazma krenuti u planiranje nove sezone koja bi prema svim očekivanjima trebala nadmašiti prethodnu.

05. 06. 2018.