Sara Kolak bez medalje

4. na svijetu

09. 08. 2017.

Sara Kolak ostala je bez toliko željene i očekivane medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu.
Po hladnom, gotovo jesenskom vremenu, uz hladan vjetar i temperaturu od samo 16 stupnjeva Sara je na koncu osvojila tek četvrto mjesto. Da to neće biti njezina večer vidjelo se već prilikom prvog hica kada je prestupila. U drugom je postigla najbolji rezultat, 64,95, dok je opet prestupila u trećoj i šestoj seriji. U četvrtoj je koplje bacila 57,38, a u petoj 63,50. Sve to nije bilo dovoljno za odličje. Treba reći i to kako je Sara uoči finala imala probavnih smetnji pa je i to sigurno uvelike utjecalo na rezultat.
Prvo mjesto i naslov svjetske prvakinje pripalo je Čehinji Barbori Špotakovoj s rezultatom 66,76. Druga je bila Kineskinja Li sa 66,25, a treća također Kineskinja Lyu sa hicem 65,26.
– Sara ima samo 22 godine, olimpijska je pobjednica, europska prvakinja i rekorderka. Sve je doslo prerano, a javnost i mediji su stvorili atmosferu kako je sve osim zlata neuspjeh, što je prema njoj bilo nekorektno. Drugo, vremenski uvjeti su bili loši, a u finale je, koliko imam informacije, ušla s probavnim problemima. I reći ću još nešto. Kao trener nikada ne bih na velikom natjecanju eksperimentirao sa psiholozima jer nije dokazano da od njih može biti koristi. Mogu unijeti samo konfuziju u glavu jedne izrazito emocionalo jake osobe kao sto je Sara. To smatram ozbiljnim propustom i greškom. Šteta što nije osvojena medalja, ali ovo je za Saru veliko sazrijevanje i novi početak. Pobijedila ju je Špotakova koja je nakon 10 godina opet prvakinja i k tome majka. Prema tome, ovaj rezultat je uspjeh bez dvojbe – rekao nam je predsjednik AK Sloboda i dopredsjednik HAS-a Ivan Domislović.

09. 08. 2017.