Rudan iz Labina šokirao Dabrove

GRK Varaždin 1930 - Rudan Labin 28:31

23. 09. 2018.

Novi premijerligaš Rudan iz Labina napravio je veliko iznenađenje, ako se to tako može reći, i svladao GRK Varaždin 1930 na njegovom terenu 31:28 (16:17).
S velikim nestrpljenjem varaždinski rukometni kibici očekivali su početak prvenstva kako bi vidjeli mogućnosti nove, mlade i perspektivne ekipe Varaždina. Međutim, gosti iz Labina sve su ih grubo prizemljili.
Cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u prilično izjednačenoj igri. Kod domaćih je bio vidljiv grč u igri. Nisu se nikako mogli opustiti, dok su silno motivirani Labinjani vrlo pokretljivom obranom i solidnim napadom održavali egal. Ipak u zadnjim sekundama prvog dijela odlični Dominik Novak postigao je gol za minimlnih 17:16. U nastavak su Dabrovi krenuli puno bolje. Bili su vrlo agresivni, gusti u obrani i začas su napravili prednost od četiri gola (21:17). No tu su nevjerojatno stali i pali. Zapravo ključni trenutak bio je ozljeda mladog Novaka bez kojeg igra više nije bila ista. Rudan je polako preuzeo konce igre u svoje ruke, pojačao je obranu i Dabrovi su se potpuno izgubili. Redale su se tehničke greške, promašena su dva zicera i gosti dolaze do četiri gola prednosti čime rješavaju pitanje pobjednika.
Najefikasniji igrač utakmice bio je Mileta iz Rudana s 12 golova, a kod Varaždina Glavaš je postigao 8, Vidaček 7, Pedić 6, Levak, Vrdoljak i Novak 2 te Špruk 1 gol.

Siniša Radujković, trener GRK Varaždin 1930: Odlično smo krenuli u drugo poluvrijeme, imali smo četiri gola prednosti i onda nam se dogodila ozljeda Novaka. Upali smo u crnu rupu iz koje se više nismo uspjeli izvući unatoč tome što sam s dva time-outa pokušao podići momčad. Ne znam koji su točno razlozi, moram pogledati snimku i sve proanalizirati. Neki igrači ne da su podbacili, ali kao da nisu dali sve od sebe. Podlegli smo pritisku i nismo se držali dogovora iz svlačionice da ćemo igrati čvrsto i agresivno. Znao sam da je Rudan dobra momčad koja u svojim redovima ima tri iskusna igrača s puno prvoligaških utakmica iza sebe što se dobro vidjelo u završnici kada je do izražaja došla njihova mirnoća i realizacija.

www.aktualno.hr/r.l.

23. 09. 2018.