RK Varaždin opet u vrhu

Zlato i srebro u Ludbregu

11. 09. 2017.

Rukometni klub Ludbreg po 29. put organizirao je prošli vikend Memorijalni rukometni turnir Damir Hrastić Dada na kojem sudjeluju mlađi kadeti (rođeni 2002/03) i dječaci A (rođeni 2004/05).
Prvog dana turnira nastupili su mlađi kadeti Rukometnog kluba Varaždin. Od devet prijavljenih ekipa, RK Varaždin zauzeo je vodeću poziciju u skupini B, ispred RK Koprivnice odigravši izjednačeno 12:12 i pobijedivši RK Jeruzalem iz Ormoža rezultatom 19:12. U popodnevnom dijelu turnira varaždinski rukometaši odigrali su još dvije utakmice koje su ih pobjedama dovele do zlata. Prvorangirani u svakoj skupini odmjerili su svoje snage. S dva gola razlike RK Varaždin pobijedio je RK Bjelovar te u napetoj finalnoj utakmici pobijedio s golom prednosti RK Rudar iz Ruda, ovogodišnju četvrtoplasiranu ekipe na Prvenstvu Hrvatske. Ovo je treći osvojeni turnir mlađih kadeta u 2017. što dokazuje da u klubu postoji stručni tim koji od samih početaka postojanja kvalitetno usmjerava ove mlade igrače u ozbiljniji rukomet i priprema ih za ulazak u kadetsku ligu, koju su prvim mjestom u Ligi Sjever treću godinu već osigurali. Zlato oko vrata zaslužili su: Kociper, Šestak, Dombaj, Cesar, Mlakar, M. Herceg, Hofer, Bistrović, Papec, vratari Lesjak, T. Herceg i Sabolić te treneri prof. Vladimir Ljubić i Željko Šestak. Najbolji igrač turnira iz redova je RK Varaždina, Tin Šestak.
Drugog dana RK Varaždin s mlađim godištem (2004/05) u skupini A otvorio je turnir utakmicom protiv GRK Varaždin 1930 pobijedivši rezultatom 14:7 te u pobjedničkom tonu nastavio protiv RK Bjelovar što je izazvalo veliko oduševljenje u redovima igrača i to rezultatom 10:7. U nadmetanju za odličje dočekale su ih prve ekipe u skupini B i C, RK Rudar iz Ruda i MRK Čakovec. Od Rudara su Varaždinci izgubili s tri gola razlike što im je kraju donijelo medalju srebrnog sjaja. Naime, s MRK Čakovcem, rukometaši RK Varaždina odigrali su dramatičnu utakmicu u kojoj su Varaždinci uspjeli nadoknaditi šest golova, povesti za gol razlike na što je MRK Čakovec na kraju odgovorio izjednačenjem u posljednjoj sekundi. Taj rezultat i razlika u golovima okitili su Vrbanca, Sragu, Mihalja, Maltarskog, Vusića, Rosner Hiržina, Jurišaka, Kovačića, Ramušćaka, Avirovića, Sabola, Danjka, Habeka i vratare Borovića i Tina Hercega srebrom. Trener Zvonimir Njegovec imat će s ovom ekipom zanimljivu nastupajuću sezonu.
poredak 2002/03:
1. RK VARAŽDIN
2. RK RUDAR – RUDE
3. RK BJELOVAR
4. RK LUDBREG
5. RK ĐAKOVO
6. RK KOPRIVNICA H18
7. RK JERUZALEM ORMOŽ
8. RK VIROVITICA
9. MRK ČAKOVEC
poredak 2004/05:
1. RK RUDAR – RUDE
2. RK VARAŽDIN
3. MRK ČAKOVEC
4. RK KOPRIVNICA H18
5. RK LUDBREG
6. RK BJELOVAR
7. GRK VARAŽDIN
8. ŽRK KOKA
9. RK ĐAKOVO

11. 09. 2017.