Reprezentacija Hrvatske osvojila osam medalja, a Katica Jakopec prvo srebro na 1. Europskom prvenstvu u nordijskom hodanju

Udruga Drava

04. 09. 2023.

U Poljskoj je od 1. do 3. rujna 2023. održano 1. Europsko prvenstvo u nordijskom hodanju na kojem je Republiku Hrvatsku zastupala reprezentacija Hrvatskog saveza nordijskog hodanja.

Za ulazak u sastav reprezentacije sudjelovanjem u četiri kola Prvenstva Hrvatske u vrlo jakoj konkurenciji izborila se i Katica Jakopec, članica Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina. Pojedinačno natjecanje u svojoj kategoriji 70+, na stazi dugoj 10 km, završila je na drugom mjestu osvojivši srebrnu medalju.

Kao članica Udruge Drava Katica Jakopec svojim aktivnim volonterskim radom doprinosi uspješnom djelovanju naše udruge, a ovim uspjehom ulazi u povijest nordijskog hodanje Sjeverne Hrvatske.

Ovo srebro je zlatnog sjaja jer je rezultat velikog uspjeha u svijetu sporta, uz činjenicu da Katica nema sportskog iskustva već je samo redovito sudjelovala na organiziranim treninzima koje od svog osnutka provodi Udruga Drava, da uz svoj entuzijazam i veliku motivaciju ima neizmjernu podršku svoje obitelji kojoj je posvetila svu svoju životnu energiju punu dobrote, a sada sve to dijeli s članicama i članovima naše pa i drugih udruga u kojima volontira. Naravno, zauzvrat je dobila stručnu pomoć naših instruktorica i sutkinja nordijskog hodanja kao i podršku uže i šire obitelji, našeg članstva, prijatelja i šire društvene zajednice.

Uvjereni smo da će ovo zajedničko iskustvo motivirati naše članice i članove, a i sve osobe koji žele zdraviji i kvalitetniji život potaknuti na svakodnevno aktivno hodanje s naglaskom na nordijsko hodanje jer je dokazano da je to najefikasniji oblik kretanja koji uz pravilnu tehniku hodanja i pravilno korištenje specijalno dizajniranih štapova za nordijsko hodanje pokreće 90 posto mišića tijela što za posljedicu ima bolju cirkulaciju, posljedično bolje fizičko i psihičko stanje organizma. Ovaj oblik aktivnosti prihvatljiv je za sve dobne skupine, poželjan je za osobe starije dobi, a Katica Jakopec je to svojim uspjehom i dokazala.

U ime članica i članova Udruge Drava čestitamo na postignutom uspjehu našoj Katici i reprezentaciji HSNH-a na osam osvojenih medalja u pojedinačnoj konkurenciji te zahvaljujemo organizatoru odlaska reprezentacije na Europsko prvenstvo na uloženom trudu i pripremi reprezentativaca. Hvala Hrvatskom savezu nordijskog hodanja, predsjedniku i instruktorima jer bez svega toga navedeni uspjeh bi izostao.

katica jakopec

04. 09. 2023.