Na Prvenstvu Hrvatske u kajaku nastupili i „Varteksovci” – evo tko je zablistao!

KKK Varteks

05. 09. 2022.

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na trodnevnom prvenstvu Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama za kadete, juniore i seniore koje se održalo na drenažnom kanalu HE Dubrava. Nastupilo je 70 posada iz hrvatskih klubova, a prvog dana natjecanja održano je natjecanje u slalomu i spust sprintu za kadete i juniore.

U slalomu kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) Marko Staneković bio je 6, Neo Vugrek 12, Marin Bjeliš 14, a Borna Valjak 17. Kod kadetkinja u K-1 Hana Valjak plasirala se na 3. mjesto. Kod juniora u K-1 pobijedio je Roko Bengeri, Jan Petrić bio je drugi, a Filip Staneković plasirao se na 4. mjesto. U kanu jednosjedu (C-1) kod kadeta Marko Staneković bio je 6., a kod juniora prvo mjesto osvojio je Roko Bengeri.
U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 juniori Roko Bengeri, Jan Petrić i Filip Staneković bili su drugi, a kadeti Marko Staneković, Neo Vugrek i Marin Bjeliš bili su treći. Varaždinci su nastupili i u kanu jednosjedu gdje je ekipa 3xC1 juniori u sastavu Roko Bengeri, Jan Petrić i Marko Staneković bila druga.

U sprintu kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) Marko Staneković bio je 7., Neo Vugrek 12., Marin Bjeliš 15, a Borna Valjak 20. Kod kadetkinja Hana Valjak pobijedila je u kajaku jednosjedu. Kod juniora u K-1 pobijedio je Jan Petrić, a Filip Staneković bio je treći. U kanu jednosjedu (C-1) kod kadeta Marko Staneković bio je 4.
U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 juniorska ekipa Jan Petrić, Marko i Filip Staneković bili su prvi, a kadeti Marko Staneković, Neo Vugrek i Marin Bjeliš bili su treći. Varaždinci su nastupili i u kanu jednosjedu gdje je ekipa 3xC1 juniori u sastavu Jan Petrić, Marko i Filip Staneković bila druga.

U subotu je održano prvenstvo Republike Hrvatske u slalomu za seniore. Najuspješniji od Varaždinaca bili su Katja Bengeri koja je pobijedila u kajaku i kanuu i Roko Bengeri koji je u kajaku pobijedio, a u kanuu bio drugi.
U kajaku na treće mjesto plasirao se Nikola Novosel, Damian Kukec bio je 8., Jan Petrić 9., a Filip Staneković plasirao se na 11. mjesto. Danijel Mijatović se u C-1 plasirao na 10. mjesto. U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 pobijedili su Roko Bengeri, Nikola Novosel i Damian Kukec, a u kanu jednosjedu ekipa 3xC1 u sastavu Roko Bengeri, Danijel Mijatović i Damian Kukec bila je treća.

U nedjelju je održano prvenstvo Republike Hrvatske u sprintu za seniore. U kajaku kod seniora David Rožmarić bio je drugi, Nikola Novosel treći, Jan Petrić 6., Damian Kukec bio je 7, a Michel Ivić 10.
U konkurenciji kanu jednosjeda Danijel Mijatović osvojio je treće mjesto. U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 David Rožmarić, Nikola Novosel i Jan Petrić bili su drugi kao i ekipa u kanu jednosjedu 3xC1 u sastavu David Rožmarić, Danijel Mijatović i Damian Kukec.

05. 09. 2022.