Pripreme počinju 15. siječnja

NK Varaždin

04. 01. 2018.

Nogometaši drugoligaša Varaždina nakon povratka iz Kine i tradicionalne tekme Stari – Mladi razišli su se svaki na svoju stranu. Neki odmaraju, neki igraju mali nogomet po raznim turnirima, ali većina ih radi individualno i čeka početak priprema zakazan za 15. siječnja.
Trener Mario Kovačević ima već unaprijed razrađen plan rada, a nada se da bi mu Uprava ovih dana mogla dovesti i toliko željenog napadača.
– Napadač nam treba kao suho zlato. Vidjeli ste da smo cijelu jesen imali problema s realizacijom. Postoje neki kontakti, imamo neke ponude i želje, ali za sada ništa konkretno. Ciljeve svi znamo, želimo se domoći Prve lige jer ovaj grad i ovi navijači, koji su nas cijelu jesen pratili u velikom broju, to zaslužuju. Imamo dobar igrački kadar, odličnu infrastrukturu i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo – rekao je trener Varaždina.
Kovačević će na prvoj prozivci imati 28 igrača, ali će do početka prvenstva taj broj smanjiti na dvadeset, što bi bilo optimalno za prvenstvo. „Višak“ će najvjerojatnije negdje na posudbu. Velik dio priprema obavit će se u Varaždinu, a postoji mogućnost da se sedam dana „odvoji“ i za neku morsku destinaciju. Naravno, puno toga ovisit će i o financijama. Tijekom sedam tjedana priprema odigrat će se osam do devet utakmica.
Prvenstvo u Drugoj HNL počinje 3. ožujka, a Varaždin će u prva tri kola biti domaćin. Prvo Solinu, potom Dugopolju i na koncu drugoj momčadi Hajduka. Za podsjetnik, vodi Dinamo II s 37 bodova, slijede Gorica i Dugopolje s 32, Sesvete s 31 bodom, a peti je Varaždin s 27 bodova. Dinamo II nije u konkurenciji za Prvu ligu, ali su to zato Gorica, Dugopolje i Sesvete koje će Varaždinci na proljeće „loviti“.

04. 01. 2018.