Pripreme za novu sezonu

STK Starr

09. 08. 2018.

Varaždinski STK Starr, prvak Hrvatske, počinje s pripremama za novu sezonu.
U predstojećoj sezoni planiraju ponovo nastupiti i u Europskoj Superligi u kojoj se natječe više od 20 stolnoteniskih klubova iz Švicarske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke i Hrvatske. Za sezonu 2018/19. modificirana su pravila pa će se tako prvi dio ove lige igrati turnirski i to na način da će se na jednom mjesto okupe ekipe iz jedne skupine i odigraju po tri susreta. Nakon dva takva turnira, uslijedit će knock out faza.
U ovom natjecanju nastupit će vrlo kvalitetne ekipe iz središnjeg dijela Europe, a među prijavljenim ekipama su i četiri koje su igrale Ligu prvaka. Od naših ekipa, uz STK Starr vrijedi izdvojiti STK Dr. Časl. Od ostalih noviteta liga će promijeniti i naziv u Central European Superleague.
STK Starr je prvi nositelj u muškoj konkurenciji.
– Ne skrivamo ambiciju da ove sezone osvojimo CES. U prvom krugu natjecanja igraju se dva turnira u listopadu i u studenome, dok će se na proljeće igrati po kup sistemu do finala. Izvučene su već skupine i nadamo se najboljemu uz najbolje želje da svi budemo zdravi – izjavio je Ronald Ređep, predsjednik i igrač STK Starr.

09. 08. 2018.