Primopredaja sportskog objekta u Jalkovcu

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

23. 10. 2017.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina dobila je novi objekt na upravljanje. Riječ je o sportskom objektu u Jalkovcu, točnije nogometnom terenu i objektu uz teren u kojem se nalaze svlačionice te ostale prostorije, a kojima se dosada isključivo koristio i upravljao Nogometni klub „Varteks“. Cilj je Zajednice uređenjem i dodatnim ulaganjem povećati kvalitetu uvjeta za treniranje i održavanje sportskih natjecanja.
– Odmah nakon primopredaje objekta naši djelatnici kreću u akciju. Objekt svakako zahtijeva nužno uređenje, ali i dodatno ulaganje kako bi sportaši, koji će ovdje trenirati i igrati svoje utakmice, imali kvalitetne uvjete. Nakon godina korištenja ovom je objektu potrebna obnova što je i bilo vidljivo odmah pri primopredaji objekta – izjavio je glavni tajnik Zajednice, Patrik Koščak, koji je sa Stjepanom Smernjakom te predstavnicima Grada Varaždina, Bojanom Lukmanom i Marinkom Šipošem, kao i predstavnicima NK „Varteks“, obavio primopredaju prošlog četvrtka.
Smernjak je dodatno pojasnio kako sada predstoji prvo čišćenje i uređenje objekta, a zatim i dodatna ulaganja za što će se sredstva osigurati u sklopu proračuna Grada Varaždina.
Koščak je zadovoljan dobrom suradnjom s Gradom i brigom koje se vodi za sportske objekte.
– Zadovoljni smo činjenicom da u Gradu znaju za stanje u kojem se objekt nalazi i da su predvidjeli sredstva za uređenje ovog objekta kako bi ga podigli na jednu višu razinu. To je posebice važno jer ovdje treniraju mnoge mlade selekcije. Njihova sigurnost prilikom treninga i zdravlje moraju nam biti na prvom mjestu. Stoga im moramo stvoriti još kvalitetnije uvjete koji su dosada iz objektivnih razloga bili na nešto nižem nivou – kazao je Koščak.
Ujedno je zahvalio gradskoj upravi koja je potvrdila osiguranje financijskih sredstava za uređenje objekta u Jalkovcu.
Prema riječima Smernjaka, za uređenje svlačionica i ostalih prostorija te terena za igru, trebat će oko pola milijuna kuna nakon čega će sportski objekt ponovo biti u funkciji.
– Prvo nam predstoji posao samog čišćenja objekta budući su pojedine prostorije zatečene u nešto lošijem stanju nego smo očekivali. No, sve je to razumljivo budući da se jedan sportski klub ne može brinuti za objekt na način kako to rade educiranih djelatnici Zajednice koji obavljaju poslove održavanja. No, potrudit ćemo se da sve poslove obavimo u što kraćem vremenskom razdoblju kako bi objekt stavili što prije u funkciju – zaključio je Smernjak.

Jalkovec1 Jalkovec2 Jalkovec6 Jalkovec9 Jalkovec10 Jalkovec11 Jalkovec12 Jalkovec13 Jalkovec14

Jalkovec3 Jalkovec4 Jalkovec5 Jalkovec7 Jalkovec8

23. 10. 2017.